Hava Yastıkları Açıldığında Nelerin Değiştirilmesi Gerekir

ABONE OL
Hava Yastıkları Açıldığında Nelerin Değiştirilmesi Gerekir

Hava yastığı, sizi hayati tehlike oluşturan büyük etkilerden korumak için tasarlanmıştır. Hava yastığı ile ilgili üzücü olan tek şey sadece tek kullanımlık olmasıdır. Hava yatığının görevini yapmasını gerektiren kötü bir kaza meydana geldiğinde tekrar onu eski haline getirebilmek için yapılacak çok iş vardır.  

Peki, hava yastığınız açıldığında onarılması ve değiştirilmesi gereken şeyler nelerdir.

Kontrol Ünitesi

Hava yastığı kontrol ünitesi olayla ilgili bilgileri depolar. Bu sayede nelerin yeniden programlanması ve değiştirilmesi gerektiği bilinir.

Arabanızda Çarpışma Hasarı

Hava yastıklarının açılmasına neden olan bir kaza sonrasında, genellikle onarılması gereken ciddi hasarlar olacaktır. Gövde paneli, tampon, ızgara, farlar, lastikler ve hatta bazı mekanik parçalar hasar görecek ve değiştirilmesi gerekecektir.

Çarpışma Sensörleri

Çarpışma sensörleri çarpma sırasında hasar görebilir veya kullanılmaz hale gelebilir. Bu da doğal olarak değiştirilmelerini gerektirir. Sensörlerin büyük bir bölümü tek kullanımlıktır ve çarpma sırasında zarar gördükleri anda kullanılmaz hale gelir. Eğer böyle bir durum varsa sensörlerin değişimi gerekir.

Hava Yastığı Modülleri

Açılmış olan tüm hava yastıklarının değiştirilmesi gerekir. direksiyonda bulunan hava yastığının değişimi kolaydır, ancak ön yolcu hava yastığı , ön koltuk yan hava yastığı veya yan perde hava yastığı patlamış ise değişim daha karmaşık ve uzun sürecektir.

Hava Yastığı Kontrol Ünitesi

Hasarın boyutuna bağlı olarak, hava yastığı kontrol ünitesinin değiştirilmesi ya da yeniden programlanması gerekir.

Emniyet Kemeri Gergileri

Hava yastığı modüllerinde olduğu gibi, emniyet kemeri gerdiricileri de tek kullanımlıktır. Görevlerini yaptıktan sonra, tekrar kullanılabilmeleri için gerdiricilerin değiştirilmesi gerekir. Hatta bazı durumlarda, kemer ve tokaların tamamen değiştirilmesi gerekir.

Kablolama ve Konektörler

Hava yastığı kablo sisteminin parçalarında ve parçaları birbirine bağlayan konektörlerde hasar olabilir. İster ısıdan ister darbeden olsun, bu bileşenlerdeki hasar bulunmalı ve onarılmalıdır.

Tüm Sistemi Sıfırlama

Hava yastığı sisteminin tüm parçaları değiştirildikten sonra, tekrar güvenli bir şekilde kullanılabilmesi ve bundan emin olabilmek için sistemin sıfırlanması ve test edilmesi gerekir. Sensorlar, kontrol ünitesi, kablolama ve diğer tüm parçalar kontrol edilmeli ve test edilmelidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.06.2021

Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler

21.01.2022

Yakıt Depo Güvenlik Kiti Nedir

11.07.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

04.06.2021

Elektrikli Turbo Nedir? Nasıl Çalışır