Hava Yastığı Nedir - Ne İşe Yarar

ABONE OL
Hava Yastığı Nedir - Ne İşe Yarar

Araç kullanımının her geçen gün arttığı günümüzde trafiğe çıkan araç sayısında da inanılmaz bir artış söz konusu. Doğal olarak bu artışın neticesinde özellikle büyükşehirlerde ciddi bir trafik meydana geliyor. Trafik ne kadar çok olursa ulaşım o kadar güç olacağı gibi aynı zamanda risklerde artıyor ve bu risklerden kurtulmak için ise sürücünün alacağı tedbirler yetmeyebiliyor. Çünkü araç sürmek sadece risk değil daha da ciddi tehlikeleri beraberinde getirir.

Bir araç sürücüsü her şeyden önce kendi ve diğer sürücünün can güvenliğini düşünmek zorundadır. Bunun içinde olabildiğince dikkatli olması gerekir. Otomobil üreticileri için ise aynı durum söz konusudur. Yani aracı kullanan ya da yolcu koltuğunda oturan kişinin önce güvenliğini sağlamak zorundadır

Sıradan bir yastığa benzemiyor olsa da görevi araç içerisindekilerin hayatlarını kurtarmaktır. Bu nedenle yeni otomobillerde artık hava yastığı sayısı çok daha fazlalaştırılmıştır. Üstelik bu artı bir opsiyon olarak değil her araçta olması gereken bir konu olarak yerini almıştır.

Hava Yastığı Nedir?

Hava yastıkları otomobillerin tarihini ciddi anlamda değiştirmiş olan icatların başında gelir. Kaza anında ya da araca dışarıdan olabilecek bir darbeye karşı araç içerisindekileri koruyan güvenlik ekipmanlarından biridir. Çarpışma sırasında hava yastığının içerisi gaz ile dolarak şişer ve emniyet kemeriyle birlikte sürücünün emniyetini sağlar.

İlk kez II. Dünya Savaşında savaş uçaklarında kullanılmış olan bu sistem 1950’li yıllarda otomobillerde de denenmeye başlandı. Ancak o dönemlerde yapılan çalışmalar tam olarak başarı sağlayamadığından dolayı işlevsel bir tasarım olarak kabul edilmedi. 1968 yılına gelindiğinde ise bir kimyacının sıkıştırılmış gaz yerine katı itici kullanmasıyla tekrar tasarlanan bu teknolojiyi istenilen başarıyı sağlayınca hayatımıza da girmiş olur.

Hava Yastığı Nasıl Çalışır?

Hava yastıkları, her araca özel olarak üretilir. Doğal olarak araçların tamamında aynı sayıda hava yastığı olmaz. Aracın modeli ve donanımına göre belirlenmiş olan hava yastıkları genelde ön göğüs, direksiyon, kapı kenarları şeklinde konulur. Donanım ne kadar çok ve emniyetli olursa aracın fiyatı da değişeceğinden dolayı her araçta aynı sayıda olmaz. Fakat ister az olsun ister çok hava yastıklarının görevi yolcu ve sürücüyü darbelere karşı korumaktır.

Detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini inceleyebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.07.2023

Türkiye’de Satılan En Sağlam Araba Modelleri

05.03.2021

Sürücülerde Aranan Sağlık Koşulları

01.09.2021

Turbo Arızası Belirtileri ve Turbo Tamir Ücreti

05.10.2021

Motor Freni Nedir