Hava Yastığı Lambası Neden Yanar? Nasıl Söndürülür

ABONE OL
Hava Yastığı Lambası Neden Yanar - Nasıl Söndürülür

Hava yastıklarının amacı çarpışma anında sürücü ve yolcuların yaralanma ve ölüm riskini azaltmaktır. Kısacası hava yastığı hayati riski önlemek açısından otomobiller için gelmiş geçmiş en iyi icraatlardan biridir. Ancak hava yastığı bazı durumlarda çalışmaya bilir ya da aracın göstergesinde farklı nedenlerden dolayı uyarı verebilir. Peki, böyle durumlarda sebep ne olabilir?

Hava Yastığı Uyarı Işığınızın Yanmasının Nedenleri

Hava yastığı onarımı yaygın bir hizmet değildir. Bir kazaya veya çarpışma anında hava yastıklarınızdan herhangi biri açılırsa, açılmış olan tüm hava yastıklarının değiştirilmesi ve açılmış tüm hava yastıklarındaki sensörlerin sıfırlanması gerekecektir. Ancak kaza yapmadan hava yastığı ışığınız yanarsa o zaman başka bir sorun var demektir.

Hava yastığı lambasının yanması, yastıkların devre dışı olduğu anlamına gelir. Dolayısıyla kaza yaptığınızda hava yastıkları açılmaz. Hava yastıklarının kazanın dışında yanmasına aşağıdaki durumlar neden olabilir.

Arızalı Sensörler

Aracınızda çeşitli bileşenlere bağlı birçok farklı sensör bulunur. Bu sensörler doğrudan aracınızın bilgisayar sistemine bağlanır. Görevleri, olası sorunları sürücüye bildirmek ve tespit etmektir. Sensörlerin sebepsiz yere tetiklenebileceğini veya arızalanabileceğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle hava yastığı lambaları yanabilir ve sönmeyebilir.  

Hava Yastığı Pili Bitmiş

Araç aküsünün, aracınızın hava yastıklarına güç sağlayan yedek pili de bitirmiş olma ihtimali vardır. Pil tamamen şarj olduğunda bu arızanın kendi kendine düzelme olasılığı vardır. Ancak kendi kendine düzelmezse, yedek pilinizin yeniden şarj edilmesi ve arızanın sıfırlanması gerekecektir.

Islak Hava Yastığı Modülü

Aracınızda su veya sel hasarı meydana geldiyse, yolcu veya sürücü koltuğunun altındaki hava yastığı modülü etkilemiş olabilir.  

Arızalı Hava Yastığı Saat Yayı

Aracınızın hava yastığı saat yayı, sürücü tarafı hava yastığı ile aracınızın elektrik kabloları arasındaki sürekliliği korumaya yardımcı olur. Direksiyon simidi döndükçe saat yayı da sarılır. Ne yazık ki, saat yayınız zamanla aşınabilir ve bu nedenle zayıf veya kötü bir bağlantıya ve gelecekte hava yastığı arızalarına neden olabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.04.2023

Dozer Ehliyeti Nasıl Alınır

25.10.2021

Elektronik Park Freni (EPB) Nedir? EPB Arızası

09.06.2021

Araç Alırken Ekspertiz Ücretini Kim Öder

23.11.2022

TOGG Ön Sipariş Ne Zaman Alınacak? TOGG Fiyatı Ne Kadar Olacak