Hatchback ve Sedan Nedir? Aralarındaki Fark Nedir

ABONE OL
Hatchback ve Sedan Nedir - Aralarındaki Fark Nedir

Hatchback sedan farkı yeni otomobil alacak sürücülerin merak ettiği bir konudur. Aradaki farkı anlayabilmek için öncelikli olarak sedan araba nedir, hatchback araba nedir? Bu sorunun yanıtını bilmek gerekiyor.

Sedan Araba Nedir?

Sedan arabalar farklı tasarımlarıyla dikkat çekerler. Görsel olarak değişiyor olsa da hepsinin tasarım özelliği birbirine benzerlik gösterir. Sedan araçlarda hatchback araçlar gibi 3 kapılı ya da 5 kapılı olabilir. Ancak bu tip araçların arka koltuklarında 3 kişi rahatlıkla seyahat edebilir. Sedan araçlar ilk olarak 1900’lü yıllarda piyasaya sürülmüş ve bu araçların geniş bagaj hacimleri vardır.

Hatchback Araba Nedir?

Hatchback araçlar sedan araçların aksine arkası kısa ve küt olarak üretilirler. Yolcu kapasitelerine baktığımızda genelde sedan araçlardan daha azdır. Hatchback araçlar kendi içerisinde kapı sayısına göre de ayrılmıştır. Bu da hatchback 5 kapı ne demek? Sorusunun sorulmasına neden olur. Hatchback 5 kapı demek aracın 4 yolcu kapısı ve 1 bagaj kapısı olduğunu ifade eder. Trafikte yaygın olarak görmeye alıştığımız hatchback türü bu şekildedir. İlk kez 1983 yılında üretilmeye başlanmış olan bu araçların spor görüntüsü onları daha ilgi çekici hale getirmiştir.

Sedan ile Hatchback Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sürücü ilk kez alacağı araç konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsa bu durumda hangi kasanın daha mantıklı olduğunu düşünecektir. Bu sorunun yanıtını belirleyecek olan ise ihtiyaçtır. Yani geniş ve çocuklu bir aile için sedan daha uygun olurken sporcu kişiliğe sahip olan ve iki kişi için hatchback daha doğru bir seçim olabilir.

Aşağıda iki kasa tipi arasındaki farklar belirtilmiştir.

Bagaj Büyüklüğü

Hatchback araçlarda bagaj ikinci plandadır. Bu tip araçlar spor görünüme sahip olduğundan performans ön planda tutulur.

Isı ve Ses Yalıtımı

Sedan araçların bagajlarına tasarım kaynaklı olarak aracın dışından erişim sağlanır. Dolayısıyla bagajı açtığınızda araç içinde ısı değişimi olmaz. Bu da aracın hem ses hem de ısı geçirgenliğini sedan araçlarda daha başarılı yapar.

İç Hacim

Sedan araçların içi hatchback araçlara göre daha geniştir. Özellikle arka koltukta oturan yolculara dingil farkından dolayı daha geniş bacak boşluğu kalır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.09.2021

Engelli Aracını Herkes Kullanabilir mi

08.05.2023

Dolmuş Şoförü Nasıl Olunur

01.11.2022

ABS Fren Sistemi Nedir? ABS Fren Sistemi Nasıl Çalışır

07.12.2021

Otomobillerde Ön Cam Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır