Hatay Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Hatay Sürücü ve Ehliyet Kursları

Öyle bir şehir hayal edin ki her köşesinde ayrı bir efsanesi var. Kiliseler bir yanda camiler bir yanda. İsteyen istediği kültürü özgürce yaşıyor. Mitolojik hikayeleri dinlerken kendinizi bir masalın içerisinde hissedeceğiniz şehir Hatay, Türkiye’nin enleri içerisinde yer almayı başarmış olan bir şehirdir.

Hataya gittiğinizde görmeniz gereken birbirinden farklı yerler vardır. Her birinin kendine has özelliği bulunan mekanlar zamanın nasıl geçtiğini unutturacaktır.

Harbiye Defne (Daphne) Koruluğu

Hatay’ın en meşhur olan yerlerinden birisi Defne Koruluğudur. Şehrin simgesi konumunda olan Defne ağacı, mitolojik bir hikayeden önem kazanmıştır. 

Habibi Neccar Camii

Roma döneminden kalma cami papağan tapınağı olarak kullanılıyormuş ancak sonraları Bizans döneminde kiliseye döndürülmüş ve İslâm’ın gelmesiyle birlikte cami olarak kullanılmaya başlanmış.

Aziz Simon Manastırı (St. Simone Manastırı)

M.S. 6.YY’da inşa edilmiş olan Manastır 479 metre yüksekte bulunuyor. Antalya, Samandağ arasında bulunan Manastır mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

St. Pierre Kilisesi

Hatay, inanç turizmi konusunda oldukça zengin kaynaklara sahiptir. Dünyanın ilk kilisesi olarak kabul edilmiş olan St. Pierre Kilisesi burada yer alır. Hıristiyanlar bu kiliseyi gizli toplantıları için kullanıyorlardı. 

Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesi

Hatay, Müslümanlar için önemli bir yere sahipken aynı önem Hıristiyanlar için daha fazladır. Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesi Hıristiyan aleminde oldukça önemli bir yere sahip olan kiliselerdendir. Burası için Ana Kilise tanımlaması da kullanılır. 

Arkeoloji Müzesi

Hatay yalnızca inanç turizmi açısından değil, arkeolojik açıdan da oldukça önemli olan bir şehrimizdir. Dünyanın 2. En büyük arkeoloji müzesi buradadır.

Hatay Sürücü Kursları

Hatay sürücü kursları konusunda da oldukça zengin olan bir ilimizdir. Şehirde birçok sürücü kursu vardır. Ehliyet almak isteyen birisi öncelikli olarak ehliyet kursu seçimini yapar ve kayıt işlemi sonrasında ehliyet almak için gerekli eğitimi almaya çalışır. Burada önemli olan ise kurs seçerken dikkat edilmesi gerektiğidir. Çünkü şehirde eski sürücü kursları olduğu gibi yeni kurulmuş kurslarda vardır.

Yeni kurslar genellikle yeni araçlarla hizmet verirken eski kurslarda araç seçenekleri farklı olabilir. Hatay ehliyet kursları hakkında bilgileri  https://www.surucukurslari.com/ adresinden alabilirisiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Başmakçı Sürücü Kursları - Başmakçı Ehliyet Kursları

17.05.2020

Virüs Nedeni İle Kapanan Sürücü ve Ehliyet Kursları Açılıyor

10.12.2020

Ön Camdan Çizikler Nasıl Kaldırılır

15.01.2021

Dizel Motor Performansını Artırmanın Yolları