Hatalı Park Cezası 2023

ABONE OL
Hatalı Park Cezası 2023

Trafik kazalarının önüne geçebilmek, trafiğin düzenli, güvenli ve hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamak adına Karayolları Trafik Kanununa göre trafikte uyulması zorunlu olan kurallar vardır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde trafik kazaları gibi kritik problemlerle karşı karşıya kalınabilir. Aynı zamanda trafik kuralları ihlalinde pek çok yaptırım uygulanır. Bu yaptırımlar trafik cezaları olarak tanımlanır.

Son zamanlarda en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında hatalı park cezası yer alır. Yurt genelinde pek çok kişinin merak ettiği bu konuyu sizler için açıkladık. 2023 yılında hatalı park cezası ne kadar oldu? İşte, 2023 hatalı park cezası

Hatalı Park Cezası Ne Kadar?

Hatalı park cezası tutarı geçen her yıl artış gösterir. Son olarak hatalı park cezası 2023 yılında 436 Türk lirası olarak belirlenmiştir. Hatalı park edilen yere göre 10 – 15 – 20 ceza puanı verilir.

Hatalı Park Cezası Maddesi

Karayolları Trafik Kanununa bağlı olarak 61/1-a maddesi: Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek yasaktır. 132 Türk lirası para cezası ve 15 ceza puanı uygulanır. Hatalı park eden araç, trafik ekipleri tarafından otoparka çekilebilir. Aracını çıkarmak isteyen kişilerin masrafları ödemesi gereklidir.

Hatalı Park Cezası Ne Zaman Gelir?

TEDES’in tespit ettiği bir trafik ihlali olduğunda bu ihlal gereken tutanaklar oluşturularak kişiye posta yolu ile gönderilir. Postalanan cezalar, trafik cezasının tespit edildiği zamandan sonra 10 ile 30 gün arasında kişinin kayıtlı olduğu adrese tebliğ edilir. Tebliğ adresinde kimse bulunmuyorsa bu durum kişiye iletilir. 15 gün içerisinde yanlış park cezası tutarı ödendiği takdirde indirimden faydalanılabilir. Aksi takdirde indirimden faydalanamazsınız.

Park Etmenin Yasak Olduğu Yerlere Araç Park Etmenin Cezası

Yaya geçitleri, okul, hastane, itfaiye alanları, engelli park alanları, park etmenin trafik işaretleri ile yasak olduğu gösterilen alanlar gibi yerlerin giriş çıkışlarının yakınına park etmek yasaktır. Aynı zamanda geçiş yollarını kapatacak bir şekilde durmak veya park etmek, fabrika tarzı yerlerin giriş çıkışını engellemek de trafik kurallarını ihlal etmek demektir. Park ve duraklamanın yasak olduğu yerlere park etmenin ya da yanlış yerde duraklamanın cezası ise 873 Türk lirasıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.09.2020

Araba Sürme Korkusunun Üstesinden Nasıl Gelinir

06.04.2022

Afyonkarahisar Şuhut Sürücü Kursları - Şuhut Ehliyet Kursları

29.08.2022

Otomobilde Konfor Arttıran Detaylar Nelerdir

24.03.2023

Ehliyet Süresi Doldu Ne Yapmalıyım