Hastane Masrafları Trafik Sigortası Kapsamında mıdır

ABONE OL
Hastane Masrafları Trafik Sigortası Kapsamında mıdır

Trafik sigortası üçüncü şahıslara verilen zararı karşılayan bir sigortadır. Bu nedenle olası bir kaza anında karşı tarafa verilen zarar trafik sigortası kapsamında karşılanır. Trafik sigortası olmayan bir aracın karayoluna çıkması sebep ne olursa olsun yasaktır ve trafikte bu şekilde yakalanması halinde birtakım yaptırımlarla karşı karşıya kalacaktır.

Trafik sigortası yurt içinde geçerlidir ve olası bir kaza yapmış karşı sürücüye ya da araçtakilere zarar vermişseniz bu durumda devreye girer. Eskiden hastane masrafları trafik sigortası kapsamında değilken yapılan düzenleme neticesinde kapsam içerisine alınmıştır. Aslında burada farklı bir durumdan da söz etmek mümkündür.

Trafik Sigortasının Kapsamı Nedir?

Trafik sigortası yaptırılırken farklı teminatlar hazırlanır. Bu teminatlar ise şöyle belirlenmiştir.

  1. Kişi başına vefat ve tedavi teminatı
  2. Kaza başına vefat ve tedavi teminatı
  3. Araç ve kaza başına maddi hasar teminatı

Kişi başı vefat ve tedavi teminatında, karşı tarafta yaralanan ya da hayatını kaybeden herkesin masrafları sigorta tarafından karşılanır.

Kaza başına vefat ve tedavi teminatında ise trafik kazası sonrasında karşı tarafa verilen zararlar karşılanır.

Son olarak araç ve kaza başına maddi hasar teminatında karşı tarafa verilen maddi hasarlar karşılanır.

Trafik Kazalarında Tedavi Masrafı

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi artık kaza sonrasında süreç eskisi gibi olmamaktadır. Artık her yaralamalı ve ölümlü kazada SGK devreye girer ve hastane masraflarını karşılar. Ancak SGK karşılamış olduğu bu ücretleri sigorta şirketlerinden poliçe üzerinden almış olduğundan dolayı bir anlamda sigorta şirketinin de masraflara ortak olduğunu söylemek mümkündür. Buradaki amaç yaralının ve yakınlarının zor durumdayken bir de hastane masraflarıyla uğraşmamasını sağlamaktır.

İnsan sağlığı her şeyden önemli ve özeldir. Bunun için olası kaza sonrasında kişinin bir an önce en yakın hastaneye yetiştirilmesi tüm maddi beklentilerin üzerindedir. Bunun için kaza sonrasında eskiden yaşandığı gibi alacak verecek konularının olmaması için üzeri kapatılmıştır.

Ehliyet sınıfları, sürücü kursları ve trafik konularıyla ilgili merak ettiğiniz tüm konuların detaylarına https://www.surucukurslari.com/ adresimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.08.2021

Arabanızda Çukur Hasarı Olduğunun İşaretleri

18.10.2021

Sentetik Yağ ve Konvansiyonel Yağ Arasındaki Fark Nedir?

03.11.2021

Trafik Tescil Belgesi Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır? 2022

28.10.2021

Tekerlek Rulman Arızasının Nedenleri Nelerdir