Hasar Kayıtlı Aracın Kaskosu Ne Kadar Çıkar

ABONE OL
Hasar Kayıtlı Aracın Kaskosu Ne Kadar Çıkar

Trafikte seyir halinde olan her aracın kaza riski vardır. Bu kazalar bazen sadece maddi sonuçlara neden olurken bazen de yaralanma ve ölümlü meydana gelebilir. Eğer sürücüler bu riskleri göz önünde bulundurarak hareket ederlerse maddi güvence altına girebilmek için kasko sigortası yaptırabilirler. Kasko sigortası isteğe bağlı yapılan bir güvencedir. Yapılması halinde aracın yaşı, araç sahibinin yaşı, trafik sicili gibi birtakım faktörler göz önünde bulundurularak prim oranlarının belirlenmesi sağlanır. Sigorta ister kasko olsun ister trafik sigortası olsun 1 yıllık süre için geçerlidir ve günü bittiğinde tekrar yenilenmelidir. Tekrar yenilenen sigortada eğer sürücü hiçbir kaza yapmamışsa hasarsızlık indirimi uygulanır, fakat kaza mevcutsa bu durumda prim yeniden değerlendirilerek fiyat belirlenir.

Hasar kayıtlı otomobillerde ise daha önce kaza yapmış ve yeniden kaza yapma ihtimali yüksek olan araçlardır. Doğal olarak bu araçlar trafikte her zaman risktir. Sigortacılık anlayışına ve sigorta şirketlerinin genel yapısına göre hasarlı bir araç en riskli grup olduğu için uzak durulması gereken araçlardır. Bunun içinde sigorta şirketleri bu araçlara kasko sigortası yaparken normal sigortalara göre daha fazla fiyat verirler. Ancak fiyatı belirleyen şey hasarın neden kaynaklanmış olduğu gibi faktörlere göre de değişkenlik gösterir. Örneğin aracın çalınması, parçaların çalınması, yanmasa, kazadan sonra ne kadar hasar olduğu gibi kriterler göz önünde bulundurulur.

Hasar Kayıtlı Aracın Kasko Sigortası Neleri Kapsıyor?

Hasar kayıtlı kaskolar, diğer bir adıyla pert kaskosu olarak da geçer. Pert kaskosu yaptırdığınızda ise aracınızı yangın, hırsızlık, çarpma, çarpışma, doğal afet, toplumsal olay kargaşaları, terör olayları, hayvanların vereceği zararlara karşı teminat altına almış olursunuz.

Bir aracın kazası eğer pert niteliğindeyse bu durumda araç sahibi pert sigortası yaptırmak isteyebilir.

Kasko sigortası olan bir araç kaza yapmışsa bu durumda kazanın 5 iş günü içerisinde mutlaka sigorta firmasına bildirilmesi gerekir. Bu sürenin sonunda yapılacak bir başvuru geçerli olmayacaktır. Bu nedenle olası bir kaza sonrasında surenizi ihmal etmemeniz gerekir. Başvuru işlemleri esnasında talep edilen belgelerin mutlaka hazır olması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.04.2022

Resmi Plakalar Hangileri? Plaka Renkleri ve Anlamları

12.01.2023

B Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu 2023

04.09.2020

Yedek Parça Nedir

17.05.2020

Virüs Nedeni İle Kapanan Sürücü ve Ehliyet Kursları Açılıyor