Hasar İhbarı Nedir, Hasar İhbarı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Hasar İhbarı Nedir - Hasar İhbarı Nasıl Yapılır

Sigortalı olan bir araç ya da herhangi bir gayrimenkulün zarar görmesi durumunda bu zararın 5 iş günü içinde mutlaka sigorta şirketine bildirilmesi gerekir. Eğer bu süre içinde başvuru yapılmazsa sigorta şirketi sorumluluk kabul etmeyebilir.

Trafik sigortası ve kasko sigortası yangın ve hırsızlık gibi durumlarda zararın meydana gelmesi halinde şartların oluşması durumunda zararın karşılanmasını sağlar. Bu zararın karşılanması için mutlaka hasar ihbarının yapılması gerekir.

Hasar ihbarı yapılırken kurallara uyulması önemlidir. Yapılacak hatalı bir başvuru mağduriyet yaratabileceğinden dolayı dikkatli olmakta fayda vardır.

Hasar ihbarının nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği sigorta poliçesinde detaylı bir şekilde yazmaktadır. Bu nedenle sigorta yaptıran kişinin sigorta poliçesini okuması önemlidir. Gerekli olan usul ve mevzuatların tamamlanmasının ardından istenilen sonuç alınabilir. İhbar sonrasında mağduriyetin oluşmaması adına başvuruyu geciktirmemek gerekir.

Hasar İhbarı Nasıl Yapılır?

Hasar ihbarında bulunabilmek için sigortanın yapıldığı şirkete başvurmak gerekir. Başvuru işlemi sigorta şirketine yüz yüze yapılabildiği gibi telefonla ya da elektronik ortamdan da yapılabilir.

Genel olarak hasar ihbarı aşağıdaki üç şekilde yapılır.

  • Sigorta şirketinin iletişim bilgileri üzerinden başvuruda bulunmak,
  • Sigorta şirketinin anlaşmalı olan acentelerine başvurmak,
  • Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servislere başvurmak,

Yukarıdaki seçeneklerden biri kullanılarak yapılan başvuru sigorta şirketi tarafından dikkate alınır ve gerekli süreç başlatılır.

Hasar İhbarı Yaparken Yapılması Gerekenler

Hasar ihbarında bulunan kişilerin bazı sorumlulukları vardır. Örneğin; kaza tespit tutanağının hazırlanması gerekir. Taraflar arasında anlaşmazlık yaşanırsa bu durumda kolluk güçlerine haber verilmesi ve tutanağın onlar tarafından tutulması gerekir.

Hasar ihbarı yapılırken eğer araçta herhangi bir şekilde ölüm ya da yaralanmalı durum meydana gelmişse bu durumda her iki sürücünün anlaşması mümkün değildir. Ölümlü ya da yaralanmalı kazalarda kolluk güçlerine haber verilmesi gereklidir. Aynı şekilde kazaya karışan sürücülerden herhangi birinin alkollü olması kendi aralarında tutanak tutmalarının da önüne geçecektir.

Yapılan başvuru sonrasında sigorta şirketi eksper göndererek poliçe dahilinde olayın meydana geldiğini tespit eder ve rapor ederse poliçe sahibine hasarın bedeli ödenir. Sigortalı ne kadar ödeme yapılacağı yine eksper raporuyla belirlenir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgiye https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.11.2020

Ön Cam Silecekleri ve Bakımı Nasıl Olmalı

20.05.2021

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? 2021

08.12.2021

Küçükçekmece Sürücü Kursları - Küçükçekmece Ehliyet Kursları

02.10.2020

2021 Ehliyet Yenileme – 2021 Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır