Hacizli Araç Yakalama Süresi Ne Kadardır

ABONE OL
Hacizli Araç Yakalama Süresi Ne Kadardır

Hacizli aracın yakalanması diğer bir adıyla aracın bağlanması, trafikten men edilmesi anlamına gelir. Trafikten men edilmiş hacizli bir araç satılarak haczi koyduran kişi borcunu tahsil etmiş olur.

Hacizli araçlar bağlandıktan sonra yediemin otoparkına çekilir ve satılacağı güne kadar burada tutulur. Hacizli araçlar otoparkta tutulduğu süre boyunca otopark ücretlerini de ödemek zorundadır.

Hacizli araçların satışının daha hızlı olması için araç genelde fiyatının altında bir rakama satılır, bu da aracın ilk sahibi için kötü bir durumdur. Yani hacizli aracın sahibi bir anlamda zarar etmiş olur. Bunun için hacizli aracın satılmasını beklemek yerine borcunu ödeyerek haczin kaldırılmasını sağlamak çok daha mantıklıdır.

Araba Hacizlerinde Yakalama Süresi Ne Kadardır?

Banka, senet gibi borçlarınız varsa bunları ödemediğinizde borcunuz avukat yoluyla mahkemeye taşınır. Mahkeme yaptığı takip sonrasında borcun kesinleştiğini size bildirir ve borcu ödemeniz istenir. Eğer mahkemenin uyarısına aldırış etmezseniz o zaman icra işlemleri de başlatılmış olur. 

Borcun ödenmesi için icra takibini yapan avukat ile görüşmeniz gerekir. Avukata taksit ya da borcun ötelenmesi konusunda teklif sunabilirsiniz. Eğer bu yöntemi tercih etmezseniz o zaman icra daireleri aldıkları yetkiye dayalı olarak malvarlığınızı sorgular ve aracınız varsa üzerine haciz işlemi koyar. Araca konulan haciz trafikte aracın yakalanması halinde çekilmesini gerektirir ve yukarıda bahsettiğimiz gibi aracınız yediemin otoparkına çekilir.

Hacizli Araç Yakalama Süresi Var Mıdır?

Hacizli araçların yakalanması için belli bir süre vardır. Ancak aracınız trafikte yakalanırsa zaten bağlanacaktır. Bağlanan aracın en geç 6 ay ile 1 yıl içerisinde satışının yapılması gerekir. Araç bu sürede satılırsa borç tahsil edilir ve icra dosyası kapatılmış olur.

Araba Değeri Borcumdan Daha Fazla, Aradaki Fark Ne Olur?

Aracın değeri borcunuzdan daha fazla ise bu durumda aracınız satıldıktan sonra kalan miktar size ödenir. Örneğin 25 bin liralık bir borcunuzdan dolayı aracınız haczedilmişse 150 bin liraya satılmış aracın 125 bin lirası size iade edilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.04.2022

Sürücü Kursu Nedir? Sürücü Kursu Fiyatları 2022

16.07.2020

Engelli Aracı Nasıl Alınır, Rapor Oranı Kaç Olmalıdır

25.03.2021

Araç Muayene Süresi Nerede Yazar

28.08.2020

Araçta Değişen Parça Sorgulama