Güneşe Doğru Sürüşün Tehlikeleri Nelerdir

ABONE OL
Güneşe Doğru Sürüşün Tehlikeleri Nelerdir

Güneşli güzel bir günde araç kullanmak herkes için keyif verici olabilir, özellikle uzun bir yola çıktığınızda ve araç kullanmayı seviyorsanız o zaman bu tarz bir sürüş size büyük keyif verecektir.

Güneşin insan üzerinde psikolojik olarak olumlu bir etkisi olsa da doğrudan gözünüze geldiğinde sürüşünüzü tehlikeye atabilir. Bu da görünmeyen tehlikeler demek olacaktır.

Sürüşün en zor olduğu zamanlar güneşin hemen doğuşundan sonra ya da gün batımından öncedir. Çünkü bu zamanlarda güneşin aracın camına yansıması ışığın dağılmasına ve parlamasına neden olacaktır. Parlama ise yolu net bir şekilde görememenizi sağlayacağı gibi potansiyel tehlikelerden de kaçamamanız neden olur. Bunun için güneşin doğrudan gelebileceği bu zamanlarda dikkatli araç kullanmalı ve gerekli önlemi almanız gerekir.

Güneşin doğrudan gözünüze geldiği anda yavaşlayın, özellikle okul bölgeleri, kavşaklar, köprüler gibi yerlerde çok fazla dikkatli olmanız gerekir.

Güneşe doğru araç kullanırken yapmanız gerekenler nelerdir?

Polarize güneş gözlükleri kullanabilirsiniz, bu tip gözlükler parlamayı azaltmaya yardımcı olabilirler.

Güneş siperliğinizi kullanın, siperlik güneşi engellemeye yardımcı olacaktır.

Önünüzdeki araçla aranızdaki takip mesafesini uzatın. Güneş aniden gözünüze geldiğinde önünüzdeki aracın hareketini fark edebilmeniz mümkün olmayacağından dolayı öndeki araçla aranızda mesafe koymanız gerekir.

Karşıdan gelen araçların sizi görebilmeleri için farlarınızı açık sürebilirsiniz. Açık farlar sizi görünür yapacaktır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz hususlar güvenli bir araç sürüşü için çok önemlidir. Ancak yalnız bunlar değil aynı zamanda şu hususlara da dikkat etmeniz gerekir.

  • Ön camınızın içini ve dışını temiz tutun, kirli bir cam parlayan güneşin camın her tarafına dağılmasına neden olacaktır.
  • Ön camınızda çukurlaşma ve çatlak olup olmadığını kontrol edin, çatlak güneş ışınlarınızı gözünüze direk olarak aktarabilir,
  • Kontrol panelinde parlak öğeler bulundurmayın, dikkatinizin dağılmasına neden olabilir.
  • Şerit çizgilerini takip edin, çizgiler sizin yolunuz içerisinde kalmanızı sağlayacaktır.

Güneşli bir havada araç kullanmak keyifli olduğu kadar yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumlarda zor olacaktır. Bahsetmiş olduğumuz hususlara dikkat etmeniz halinde sürüşünüzü çok daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.12.2021

Geri Vites Lambası Yanmıyor

28.06.2021

Bel Altı Boya Nedir

29.04.2020

Denizli Sürücü ve Ehliyet Kursları

03.06.2021

Otomobil Ehliyeti - Düz veya Otomatik Ehliyet