Gündüz Farları Aküyü Bitiriyor mu

ABONE OL
Gündüz Farları Aküyü Bitiriyor mu

Bazı sürücüler sürekli olarak gündüz farlarının açık olmasının ampulleri yıprattığından, aküyü boşalttığından ve alternatöre sürekli baskı uyguladığından şikayet ediyor. Etkisi çok az olsa da bu doğrudur. Gündüz yanan farların getirdiği artırılmış güvenlik için ödenmesi gereken küçük bir bedel.

Gündüz farları kalıcı olarak devre dışı bırakılabilir, ancak güvenlik nedeniyle bu çok fazla önerilen bir durum değildir. Çünkü gündüz farları geliştirilirken güvenlik faktörleri ön planda tutulmuştur.

Gündüz Farlarının Kapatılması Doğru mu?

Zaman veya görüş seviyesi ne olursa olsun her zaman devreye giren gündüz farları şimdi hemen hemen her yeni araçta karşımıza çıkıyor. Bunun nedeni, istatistiksel olarak sürüşü daha güvenli hale getirdiklerinin gösterilmiş olmasıdır. Bazı sürücüler gündüz yanan bu farlardan rahatsızlık duyabilir. Bunun için bazı otomobil üreticileri gündüz farlarını istenildiği zaman kapatabilme imkanı sunmuştur.

Gündüz yanan farları devre dışı bırakma riskinin farkında olmanız çok önemlidir. Sürüş sırasında her zaman onları aktif olmaları şiddetle tavsiye edilir.  

Gündüz Farları Neden Kapatılmak İstenir?

Sürücülerin gündüz farlarını kapatmak istemelerinin nedenleri arasında, motor çalışırken arabalarında rahatça oturmak istemeleri vardır. Örneğin sürücü araçta bulunduğunu fark ettirmeden klimayı kullanmak, telefonunu şarj etmek isteyebilir.

Aileler, radyo açıkken ya da kapılar açıkken araçlarında oturmak isteyebilirler, ancak gündüz farların böyle bir durumda yanıyor olması kendilerinde rahatsızlık veriyor olabilir.   

Gündüz Farlarının Açık Olması Zorunlu mu?

Karayolları kanunlarına göre farların kullanımıyla ilgili herhangi bir cezai işlem yoktur. Ancak gereksiz yere sis farlarının açılması ceza yazılması için geçerli neden olabilir. Yani aracınızda fabrika çıkışlı olarak gündüz farı bulunuyorsa bu durumda ceza yeme gibi bir durumunuz söz konusu değildir.

Bir sürücünün araç kullanırken ya da park halindeyken görünür olması çok önemlidir. Özellikle aracınızı yol kenarına park etmeniz gerektiğinde gündüz farlarınızın açık olması sizi daha görünür yapacağından kaza riskini de ortadan kaldıracaktır. Bunun için bizim önerimiz aracınızda gündüz farınız varsa ayarıyla oynamamanız gerektiğidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.02.2021

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur

29.06.2020

SRC Belgesi Alma Şartları Nelerdir

12.05.2023

Ticari Taksi Şoförü Nasıl Olunur? Taksi Şoförü Olma Şartları

25.10.2022

Ehliyet ve Harç Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılır