Gündüz Farı Nedir

ABONE OL
Gündüz Farı Nedir

Yeni çıkan otomobiller sürekli konfora ve güvenliğe yönelik olduğundan dolayı giderek farklı özelliklere sahip oluyorlar. Bu özelliklerden birisi de aracın farlarının otomatikleştirilmesidir.

Gündüz yanan farlar adından da anlaşılacağı gibi gündüzleri etkinleşen farlardır. Bu farların amacı, gündüz saatlerinde arabanızı sürerken daha fazla görünürlük sağlamak ve güneş yeterince alçaldığında gece ışıklarına kesintisiz bir geçiş sağlamaktır.

Gündüz Farı Nedir?

Basit tasarımsal bir özellik gibi görünse de aslında hiçte öyle değildir. Gündüz farları, gündüz saatlerinde aydınlatılan kısa huzmeli farlarınızdır. Bu farlar harici sensöre bağlı araç bilgisayarı tarafından devreye girer.

Bu farları kontrol eden sensör, herhangi bir alandaki güneş ışığı miktarını belirler ve ışık miktarına göre ayarları değiştirmek için bilgisayara bağlanır.

Gündüz farları, yoldaki diğer sürücülerin dikkatini çekmemek düşük güçte bir ayarda çalışır. LED yanan bu farlar bazen tek bir ışık şeklinde bazen de bir dizi ışık şeklinde olabilir. Görünümü değiştiren şey tamamen aracın tasarımıyla ilgilidir.

Gündüz Farları Nasıl Kapatılır?

Gündüz farlarının kapatılması kesinlikle yapılmaması gereken bir şeydir. Bazı araçlarda bu farların kapatılabilme özelliği varken bazı araçlarda kapatılmaz.

Gündüz Farları Gerekli mi?

Gündüz farları gerekli mi sorusunun yanıtı aslında doğrudan iklimle alakalıdır. Çünkü bazı ülke ve bölgelerde havalar gündüzleri de sürekli sisli ve yağışlı olabilmektedir. Dolaysıyla otomobil firmaları düzenlemiş oldukları kampanyalarla araçlarını daha fazla donanımlı göstermek için gündüz farlarını tasarımlarına eklemişlerdir. Doğal olarak olmasa da olabilecek olan bu farlar bu kampanyalar sayesinde her araçta güvenlik için mutlaka olmalıymış gibi gösterilmiştir.

Belki bu tip bir uygulama dünyanın başka ülkeleri için faydalı olacaktır, ancak bizim ülkemiz için böyle bir şeyi söylemek çok mantıklı değildir. Gündüz farlarının araçlarda olması bizim için sadece tasarımsal olarak aracın şık görünmesinden başka bir şeyi ifade etmez. 

Gündüz farlarının yararının yanı sıra gece bazı sıkıntılarının olduğu da bilinir. Örneğin dinlenmek için aracınızı herhangi bir yere çektiğinizde gündüz farlarının kapatılması için mutlaka aracınızı stop etmeniz gerekir. Doğal olarak bu da sizi istemediğiniz zamanlarda daha görünür yapar.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.03.2021

Karayolunda Bozulup Kalan Araçların İşaretlenmesi ve Çekilmesi

21.05.2021

Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır

26.01.2021

Motor Yağı Ne Renk Olmalı

08.07.2021

Kamyon Uzun Yol Bakımı