Goodyear Lastik İncelemesi - Goodyear Lastik İnceleme

ABONE OL
Goodyear Lastik İncelemesi - Goodyear Lastik İnceleme

Goodyear, kaliteli, uzun ömürlü lastikler üreten lastik üreticisidir. NASCAR'ın resmi ortağı olarak yalnızca yüksek performanslı yarış lastikleri üretmekle kalmaz, aynı zamanda günlük kullanım için dört mevsim lastikleri de üretir. Goodyear lastikleri yüksek fiyat etiketine sahip olsa da, birçok sürücü için akıllıca bir seçimdir.

Diğer markalardan daha pahalı

Goodyear lastikleri, her türlü hava ve yol koşulunda dayanıklılık ve performans açısından ünlüdür, bu da markayı arazi araçları, motosiklet meraklıları ve otomobil sürücüleri arasında favori kılar.

Goodyear Lastiklerine Genel Bakış

1898'de Ohio, Akron'da kurulan Goodyear, endüstrinin önde gelen lastik markalarından biri haline geldi. Açıklanan verilere göre Goodyear yalnızca 2019'da 155 milyonun üzerinde lastik sattı.

Goodyear otomobil lastikleri, uçak lastikleri, ticari kamyon lastikleri, yarış lastikleri ve eğlence amaçlı lastikleri üretmektedir. Marka Dunlop ve Fulda gibi alt lastik markalarının da sahibi ve üreticisidir.

Goodyear lastikleri, dayanıklı tasarımları ve malzemeleriyle bilinir. Şirket, uzun lastik ömrü garantileriyle de ürünlerinin arkasında durmaktadır. Bazı lastik modellerinde 80.000 kilometre dayanıklılık garantisi vermektedir.

Goodyear Lastik Özellikleri

Birçok otomobil lastiği markası gibi, Goodyear lastiklerinin de değerlendirme sistemine uyması zorunluluğu vardır. Değerlendirmeye göre özel lastikler hariç sırt aşınması, çekiş gücü ve sıcaklık dirençlerine göre derecelendirir.

Sırt Aşınması:  Lastiklerinizin uzun ömürlülüğünü tahmin eder. Diş aşınmasını hesaplamak için, lastikler 100 puan üzerinden ölçülür. Bir lastiğin diş aşınma derecesi 500 ise, bu beş kat daha dayanıklı olduğu anlamına gelir. Goodyear lastiklerinin sırt aşınma derecesi ise 300 ile 500 arasındadır.

Çekiş: Lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar iyi tutulduğunun ölçülmesidir. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C ölçeğiyle hesaplanır. İyi tutunmaya sahip olan bir lastik A derecesindedir. Goodyear A derecesinde lastikler üretir.

Sıcaklık: Bir lastiğin ısı direnci A, B veya C şeklinde belirlenir. Lastiklerin derecesine bağlı olarak farklı sıcaklıklara dayanması gerekir. Örneğin performans lastikleri, dört mevsim lastiklerden çok daha yüksek hızlarda hareket eder ve dolayısıyla daha yüksek sıcaklık dercesine sahiptir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.09.2021

Sürücü Kursu Aracı İle Kaza Yaparsanız Ne Olur

27.04.2021

Arabaya Düz Kontak Nasıl Yapılır

30.03.2020

Köprü ve Bazı Otoyollardan Geçiş Ücretleri

25.10.2021

Manuel Ehliyetle Otomatik Araç Kullanılır Mı