Gece Sürüşünü Kolaylaştırmak İçin 9 İpucu

ABONE OL
Gece Sürüşünü Kolaylaştırmak İçin 9 İpucu

Gece sürüşünü gündüz araba kullanmaktan daha zor hale getiren çok şey var, ancak birkaç önemli ipucu ile gece araba kullanmayı biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.

  1. Amacınızı Kontrol Edin

Çoğu sürücü, farlarının doğru yöne dönük olduğunu düşünse de far ayarı bozulmuş olan onlarca aracı görmek mümkün. Farlarınızın amacını bilerek onlara uygun ayar yaptırdığınızda gece görüş alanınızı ve mesafenizi çok daha net bir hale getirebilirsiniz.

  1. Gösterge Işıklarını Karartın

Gösterge ışıklarınız maksimum parlaklıkta açık olarak dolaşmak, ön görüşünüzü tehlikeye atabilir. Özellikle geceleri araba kullanmak sizin için zorsa, gösterge panelinizin ışıklarını kısın. Bu şekilde dışarıda olup bitenleri daha iyi görebilirsiniz.

  1. Parlak Işıklara Bakmayın

Gece araba kullanırken parlak ışık konsantrasyonunuzu bozabilir. Karşıdan gelen trafiğe dikkat edin ve önünüze çıkan farlara bakmaktan kaçının. Bakışınızı başka yöne çevirdiğinizde yola odaklanmanın daha kolay olduğunu göreceksiniz.

  1. Ön Camınızı Silin

Ön camınız gün boyunca temiz görünebilirken, gece sürüşü karanlık olduğunda görüşünüzü kolayca azaltabilecek izleri ve kalıntıları ortaya çıkarabilir. Bazı çizgileri hızla ortadan kaldırmanın kolay bir yolu camları temizlemektir.

  1. Dikiz Aynalarınız Ayarlayıp Temizlediğinizden Emin Olun

Aracınızın dışından gelen ışıklardan kaçınmayı kolaylaştırmak için dikiz aynalarınızı başınızı hareket ettirebileceğiniz bir noktaya çevirebilirsiniz. Dikiz aynalarını temiz tutmak önemlidir.

  1. Takip Mesafenizi Koruyun

Önünüzdeki araçla aranızdaki mesafeyi korumak önemlidir. Gün içinde araçları takip etmek için 3 saniye kuralına uymak önemli olsa da, olası sorunları önlemek için bunu gece 6 saniye ve kötü havalarda 9 saniye yapmalısınız.

  1. Mola Verin

Gece boyunca uzun bir süre araç kullanacaksanız, seyahat sürenize molalar eklemelisiniz. Bacaklarınızı esnetmek için durmak ve hatta hafif bir atıştırmalık yemek, uyuşukluğu önlemeye ve odaklanmanıza yardımcı olabilir.

  1. Sinyallerinizi Kontrol Edin

Diğer sürücülerin aracınızı görebildiğinden emin olmak için, sinyal ve ışıklarınızı çalışır durumda tuttuğunuzdan emin olun.

  1. Aracınızın Bakımını Yapın

Aracınızın frenlerinin, ışıklarının, lastiklerinin, elektrik sisteminin ve ısıtma sisteminin bakımı, güvenli bir sürüş sağlamak için hayati önem taşır. Aracınızın bu kış güvenli olmasını sağlamalısınız. Bu yalnız gece değil gündüz sürüşü içinde önemlidir.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.03.2023

100 Ceza Puanı

21.10.2020

Doğru Sürüş Pozisyonu Nasıldır

02.06.2023

35 Yaşından Büyük Ehliyeti Olanlara Uyarı Geldi

09.03.2022

Lastik Oteli Nedir? Lastik Oteli Ne İşe Yarar