Gece Araç Sürüş Teknikleri

ABONE OL
Gece Araç Sürüş Teknikleri

Araç kullanırken bazı anlar vardır ki dikkatin daha fazla olması gerekir. Bunlardan birisi de gece araç kullanmaktır. Bazı sürücüler gece araç kullanmaktan hoşlanırken bazıları için keyifli değildir. Ancak araç kullanabilmeniz için hem gece hem de gündüz nasıl hareket etmeniz gerektiğini mutlaka bilmeniz gerekir. 

Yapılan araştırmalara göre gece sürüş yapmak keyifli olmadığı gibi tehlikelidir de, çünkü gece meydana gelen kazalara baktığımızda trafikte araç sayısı az olsa bile çok fazla kaza meydana geliyor. Bu da oluşan riskin boyutunun ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Gece ister istemez renkler birbirine karışabilir ve ayırt edebilmek güçleşir. Bu durum derinlik algısını ortadan kaldırmış olduğundan dolayı yorgun bir şekilde araca bindiğiniz zaman gözlerinizde kamaşmalar meydana gelir ve bulanık görmeye başlarsınız. Bu riskleri bir araya getirdiğinizde ise trafik kazası kaçınılması zor olan bir durum alabilir.

Gece mutlaka araç kullanmanız gerekiyorsa yapmanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

Farlarınızı Kontrol Edin

Gece görüş mesafesini belirleyen şey farlardır. Bu nedenle aracınızın far ayarlarının mutlaka yapılmış olması gerekir. Gece sönük yanan yani diğer bir anlamda kör olan bir lamba ile araç kullanmak hem sizi hem de karşınızdakileri tehlikeye atacaktır. Özellikle eski otomobillerin farlarının dışı plastikle kaplanmış olduğundan zamanla sararmaya başlar ve bu da görüş mesafesinin düşmesine neden olur.

Gösterge Işıkları

Aracın ön göğsünde ışıklar ne kadar fazla olursa dikkatiniz de o kadar dağılacaktır. Yeni model araçlarda gösterge ışıkları ayarlanabilir olduğundan dolayı istediğiniz şekilde kısıp açabilirsiniz. Gece kısık olması ise güvenli araç sürüşü için önemlidir.

Dikkatinizi Yoğunlaştırın

Gece araç kullanırken dikkatinizi daha fazla yoğunlaştırmanız gerekir. Düz yolda giderken tali yoldan gelen bir aracı fark etme olasılığınız daha düşüktür. Bu nedenle sürüş esnasında daha dikkatli hareket etmeniz gerekir. Sürücülerin en çok korktuğu konulardan biri olan bu durumla yüzleşmek istemiyorsanız mutlaka dikkatli hareket etmeniz gerekir.

İster gece olsun ister gündüz, araç kullanırken mutlaka dikkatli olmanız gerekir. Bir saniyelik dikkatsizliğin bedeli tahmin ettiğinizden çok daha fazla olabilir. Araçlarla ilgili merak ettiğiniz konulara https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Subaru Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

15.06.2021

2022 İstanbul Ehliyet Fiyatları

07.01.2021

Şehirler arası Yolculukta Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

21.08.2023

Araçlarda Aydınlatma ve İkaz Göstergeleri