Fren Testi Nedir, Fren Testi Ne Zaman Yapılır

ABONE OL
Fren Testi Nedir - Fren Testi Ne Zaman Yapılır

Fren bir otomobilde güvenliğin sağlanabilmesi açısından çok önemli bir işleve sahiptir. Günümüz otomobillerinde iki yönlü fren sistemi bulunur. Bu sistemler iki taraflı daire fren ve disk frenler şeklindedir. İki taraflı daire fren sisteminde güç aniden bozulursa aracın fren sisteminin tam olarak etkisiz hale gelmemesi için dört adet fren devir daimden yararlanır. Fren sistemi, disk, balata, hidrolik, kaliper, piston ve pim gibi parçalardan oluşmaktadır.

Fren Testi Nedir?

Aracınızın fren sisteminde problemin olup olmadığını tespit edebilmek için bazı değerlere bakmak gerekir. Bu değerler fren testi ile belirlenir. Frenlerin durumunun ne aşamada olduğunu tespit edebilmek için dönem dönem fren testi yapılması gerekir.

Fren Hattı Bağlantı Elemanları Nasıl Test Edilir?

Frenler, bir arabadaki en kritik sistemlerden biridir. Parçaların bağlanmasıyla hidrolik fren hatlarını pedal kuvvetini fren kuvvetine çeviren sisteme bağlayan hat ise bağlantı parçalarıdır. Sadece birkaçı basit yapıda olmakla birlikte, bu bağlantı parçaları, yıllık araç bakımının rutin bir parçası olarak kontrol edilmeli ve test edilmelidir.

Fren testi basittir ve sadece birkaç alet kullanılarak yapılabilir.

Çekiş kontrolü, elektronik stabilite programları, kilitlenme önleyici fren sistemleri gibi bileşenler günümüz otomobillerinde kritik bir rol oynamaktadır. Gelişmiş fren eklerinin çoğu, temel fren sisteminden çalışır. Daha fazla bağlantı parçasıyla bağlanır.

Temel fren sistemi, 1920 Duesenberg'de hidrolik frenlerin tanıtılmasından ve 1924'te Chrysler'in seri üretilen otomobillerinin bir parçası haline gelmesinden bu yana tüm otomobillerin kullandığı sistemdir.

Hidrolik fren sistemi, fren pedalına mekanik avantaj eklemek için hidrolik sıvı kullanır. Kapalı devre sisteminde bulunan sıvı, hidrolik pistonlara kuvvet uygular, bu da fren balatalarına veya pabuçlarına kuvveti uygular. Güç, vakumdan hidroliğe kadar çeşitli güç sistemleriyle desteklenir.

ABS, çekiş kontrolü, hatta bazı gelişmiş hız sabitleyici ve devrilme önleyici sistemler gibi donanımlar fren sistemini iyileştiriyor. Ancak yine de tüm işi yapan emel fren sistemidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.12.2020

Şirket Aracında Araba Kazası Yaşarsan Ne Olur

30.03.2020

Monoküler Ehliyet Nedir

19.11.2020

Yüksek Km Dizel Araç Alınır Mı

24.11.2021

Bağcılar Sürücü Kursları - Bağcılar Ehliyet Kursları