Fren Hidroliği Nedir, Neden Eksilir

ABONE OL
Fren Hidroliği Nedir, Neden Eksilir

Motorlu veya mekanik olsun, her tür taşımada bulunması gereken en temel ve birincil özellik frenlerdir. 

Yeni nesil otomobillerde güvenlik sistemlerinin geliştirilmesi bu önemin giderek güçlendiğini gösterirken, sürücüden kaynaklı olan hatalarında en aza indirilmesini sağlamayı hedefler.

Sürekli geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden fren sistemleri, temel bir fren sisteminin nasıl çalıştığını ve ne zaman değiştirilmesi gerektiğini bilmeniz gerekmediği anlamına gelmez. Yani aracınızın en önemli parçalarından olan fren hidroliğinin sürekli kontrol edilmesi gerekir.

Fren Hidroliği Nedir?

Fren hidroliği, arabanızdaki en önemli sıvılardan biridir. Çoğu otomobil hidrolik fren sistemleri kullanır. Bu sıvı, kuvveti pedaldan kaliperlere kadar basınca aktaran bir tür hidrolik sıvıdır.

Fren balatası diske dokunduğunda, sıvının sürtünmeden kaynaklanan ısıya dayanabilmesi için yüksek kaynama noktasına sahip olması gerekir.  

Fren Hidroliği Biter mi?

Normal bir sıvı tipine kıyasla daha uzun bir süre dayanır. Ne olursa olsun, yüksek kaynama noktası, kaynamaya dayanıklı veya hiç kaynama noktası olmadığı anlamına gelmez. Doğal olarak fren hidroloji zaman içerisinde azalabilir. Yeni nesil otomobillerde bu durum uyarı sinyali ile sürücüye bildirilir ancak aracınızda bu özellik yoksa mutlaka düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.

Bazı ciddi problem halinde fren hidroliği seviyesi kısa sürede düşebilir.  Böyle bir durum olması halinde sorun muhtemelen fren hatlarındaki bir sızıntıdan kaynaklanmaktadır.

Sızıntıları kontrol etmek için, aracın altında damlama olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.  

Fren Hidroliği Biterse Ne Yapılmalı?

Fren hidroloji ister çok hızlı bitsin ister yavaş yavaş bitsin mutlaka kontrol edilmelidir. Böyle bir durumda hidroloji yenilemeniz ve doldurmanız gerekir. Ancak bir an önce tamirini yaptırmanız size ekstra sorun çıkmamasını sağlayacaktır.

Fren Hidroliği Bittiğinde Ne Olur?

Fren hidroliği olmadan, arabanızda ihtiyacınız olan optimum fren gücünü elde edemezsiniz. Bu da fren yaparken daha fazla yüklenmeniz gerektiği anlamına gelecektir.

Bazı durumlarda, fren balatalarına sızıntılar olabilir. Böyle bir durumda disk balataya sürteceği için aracınızı tehlikeye atabilir. Uzun süren bir sızma aracın zarar görebileceği anlamına gelecektir.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.10.2022

Antalya Finike Sürücü Kursları – Finike Ehliyet Kursları

26.12.2022

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller Hangileri

09.11.2020

Uzun Yolda Güvenli Sürüş İçin 5 İpucu

24.02.2021

Trafikte Güvenli Davranışlar Nelerdir