Fren Disklerinin Bittiği Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Fren Disklerinin Bittiği Nasıl Anlaşılır

Fren sisteminin en önemli parçalarından olan diskler zamanla kullanıma bağlı olarak bitmeye başlar. Biten bir disk ise birtakım belirtiler göstererek sürücüyü uyarır eğer sürücü bu uyarılara kulak asmazsa bu durumda arızanın boyutlarını da büyütmüş olur. Araçların fren disklerinin gerektiği durumda mutlaka değiştirilmesi gerekir.

Aracın fren disklerinin bittiğini anlayabilmek için dikkat edilmesi gereken belirtiler şöyle sıralanabilir:

  • Frene bastığınızda araçta normalin dışında daha fazla fren sesi çıkmaya başlar.
  • Frenler eskisi kadar iyi tutmaz,
  • Frene bastığınız zaman ayağınızın altında gereğinden daha fazla boşluk hissedersiniz.
  • Aracın frenlerinin elle kontrolü yapılırken, jantlar arasından dışarıdan yapılabilir. Eğer ki parmağınızı soktuğunuz de balatalarınızın eni parmağınızdan daha inceyse bu durumda fren disklerinizin de değişme vaktinin geldiğinden söz edilebilir. Bu kontrol yapılırken aracın sıcak olmasından kaçınmanız gerekir. yani yeni yoldan gelmişseniz bu durumda kontrol etmemelisiniz, çünkü eliniz yüksek ısıdan dolayı yanabilir.

Fren Disklerinin Önemi Nedir?

Fren disklerinin en önemli görevi araçtakilerin can güvenliklerini sağlayabilmektir. Bunun için zayıf olan bir fren diski kazaya neden olabilir. Aracınızın fren disklerinin bittiğini fark ettiğiniz de mutlaka aracı yetkili olan servise götürerek gerekli değişim ve bakım işleminin yapılmasını sağlamalısınız. Diskler değişirken araç sağlığı için orijinal olanların tercih edilmesinde fayda vardır. Bazı sürücüler maddi endişe nedeniyle daha ucuz olan diskleri tercih edebiliyorlar bu yanlış bir tercihtir.

Fren Diskleri Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Aracınız için fren diski satın almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli husus aldığınız parçanın can güvenliğinizi yakından ilgilendiriyor olmasıdır. Bunun içinde az önce bahsetmiş olduğumuz gibi orijinal parçaları almaya özen göstermelisiniz.

İnternetten Fren Diski ve Parçaları Satın Alınır mı?

İnternet üzerinden yapabileceklerinizin herhangi bir sınırı yoktur. Güvendiğiniz ve daha önce alışveriş yaptığınız sitelerden disk ve parçalarının siparişlerini verebilirsiniz. Üstelik internette bu tarz ürünler normal piyasa şartlarına oranla daha ucuzdur. Sizin dikkat etmeniz gereken en önemli husus fren disklerinizin aracın parçalarıyla uyumlu olup olmadığı konusundadır. Bunun için teknik destek alarak siparişinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2021

Honlama Nedir? Honlama Nasıl Yapılır

10.11.2022

Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir

02.12.2020

Kaza Anında Trafik Sigortası Yoksa Ne Olur

17.06.2021

2022 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar