Fransız Araba Markaları Hangileri

ABONE OL
Fransız Araba Markaları Hangileri

Fransa dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinin başında geliyor. 1919 yılından beri üretmiş olduğu pek çok marka ve modele sahip. Otomobil şirketinin ülkemizde satışını yapmış olduğu şu an 4 adet marka bulunuyor.

Aşağıda Fransa’nın üretmiş olduğu bu 5 otomobil markası hakkında önemli bilgiler yer alıyor.

Dacia

Dacia 1966 yılında ilk kez Romanya’da kurulmuş. Marka 1999 yılına gelindiğinde ise Renault bünyesine dahil edilmiş ve Romanya’da Renault’un temsilcisi olmuştur.

Renault

Renault birçok segmentte araç üretiyor. Yani yalnızca otomobil üreticisi değil. Markanın ürettiği araçlar içerisinde kamyon, tren, tank, ve uçak da var. Renault Türkiye’de Oyak’la yapmış olduğu anlaşmayla Oyak-Renault ortaklığını kullanıyor.

Peugeot

Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil markalarından birisi olan Peugeot, Fransız markalı olan bir araç olarak piyasadaki yerini aldı. İlk kez 1810 yılında el aletleriyle üretilmeye başlanan araç şu an Citroen’in çatısı altında hizmet veriyor.

Citroen

Fransa’nın en önemli otomobil marklarından olan Citroen, yenilikçi tasarımıyla da gözleri doldurmaya devam ediyor. Bir zamanlar üretimde kendi müşteri kitlesine hitap eden marka şu an ciddi bir atılma geçerek daha farklı kitleye de ulaşmaya çalışıyor.

Aralarında Ne Gibi Farklar Bulunur?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi Türkiye’de Fransa adına üretilen toplamda 4 araç markası var ve kullanıcıların bu araçlardan herhangi birini tercih ediş nedeni ise tamamen kişiseldir. Bu nedenle birinin sevdiği araç diğerinde farklı duygular uyandırır. Bizim bu araçlar arasındaki farkı anlatırken tasarımdan ziyade tekniğe odaklanmış olmamız da tamamen buradan dikkat çekmektedir. Şirketin dünya genelinde onlarca fabrikası da bulunur. Bu ülkeler arasında Çin, Brezilya, Arjantin, İspanya, Portekiz, Japonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Slovakya, İran ve Rusya da bulunur.

Peugeot, Dacia, Renault ve Citroen arasında bir tercih yapılmak istendiğinde son dönemlerde Citroen’deki yükseliş önemli ölçüde dikkat çekiyor. Aracın tasarımından tutunda teknik donanımına varıncaya kadar her şeyin kullanıcı tarafından beğeniliyor olması Peugeot’un ikinci plana alınmasına neden oldu. Bilindiği üzere son 5 yıl öncesine kadar bahsetmiş olduğumuz bu 4 marka içerisinde Peugeot en fazla satan olarak biliniyordu.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.05.2021

Aracın Güzel Kokması için Yapmanız Gerekenler

27.07.2021

Arızalı Kontak Anahtarının Belirtileri Nelerdir

28.09.2022

ÖTV Muafiyeti Nedir? ÖTV Muafiyetli Araçlar Nelerdir

21.09.2021

Bagajınızda Bulunması Gereken Acil Durum Aletleri