Ford v Ferrari Film Fragman İzle - Konusu - Oyuncu Kadrosu

ABONE OL

2019 ABD yapımı olan Ford v Ferrari filmi 1966 yılında düzenlenmiş olan Le Mans 24 saat yarışının gerçek hikayesini konu alıyor. James Mangold'ın yönetmenliğini yaptığı film toplam 2 saat 33 dakikalık bir süreye sahip ve en uzun filmlerden bir tanesi olarak biliniyor.

Biyografik dram türünde olan filmin başrollerindeki oyuncular Matt Damon ve Christian Bale. Ford v Ferrari filminin yazar kadrosu Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, ve Jason Keller.

Ford v Ferrari Film Oyuncu Kadrosu

Matt Damon , Christian Bale ,Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone ve Ray McKinnon gibi ABD sinemalarında görmeye alışık olduğumuz isimler kadroda yer alıyor.

Ford v Ferrari Film Konusu

Henry Ford II ve Lee Lacocca, Ford GT40'ı üretmek için Amerikalı mühendis ve tasarımcıları görevlendirir. Bu arabanın yapılmak istenmesinin nedeni Fransa’ da 1923 yılından itibaren her yıl yapılan Le Mans 24 saat yarışını, 1958 yılından 1965 yılına kadar Ferrari’nin kazanıyor olmasıydı. Henry Ford II ve Lee Lacocca ikilisi bu kez Ferrari’nin uzun süredir elinde tuttuğu tahtını almak istiyordu. Le Mans 24 saat yarışlarının yapılma amacı ise dünyanın en eski dayanıklılık motor sporu olmasıydı.

Her saniyesi heyecanla geçen bu film özellikle araba tutkunları tarafından bir hayli fazla takip edildi.

Ford v Ferrari Film İncelemesi

Filmin çekimleri öncesinde hedefteki isim Tom Cruise ve Brad Pitt’ti, fakat son anda farklı nedenlerden dolayı bu isimler filme dahil olamadı. 2 aydan uzun süren çekimler sonrasında film 30 Ağustos 2019 yılında Telluride Film Festivali'nde prömiyer yaptı. Bizim ülkemizde 15 Kasım 2019 tarihinde vizyona giren film eleştirmenlerden oldukça olumlu yorumlar aldı. 

Ford v Ferrari Film Yorumu

Hollywood, yaşanmış olayları anlatırken gerçek anlamda başarı sağlıyor ve bunu iyi yaptığı içinde bu tarz filmleri çok fazla görmek mümkün. Böyle filmlerin başarı sağlamasının en önemli nedeni ise gerçek olaylardan yola çıkılarak gerçek olmayan yerlerin çok iyi kurgulanması. Bu sayede gerçek bir olay çok daha ilgi çekici bir hale dönüşebiliyor.

Ford V Ferrari Filmi Fragman İzle

Ford V Ferrari Filmi izlemek isteyenlere hatırlatmak ve film hakkında birkaç detay sunabilmek adına aşağıda fragmanı paylaşalım istedik.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.05.2020

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

16.03.2023

100 Ceza Puanı

05.04.2021

Yasaklı Yerden U Dönüşü Cezası Ne Kadar? 2021

14.09.2021

Radar Cezası Nedir, 2021 Radar Cezası Ne Kadar