Ferrari Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Ferrari Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Dünyanın gelmiş geçmiş en prestijli araba markalarından biri belki de ilki olan Ferrari spor araba denildiği zaman akla ilk gelen markadır. Dünya üzerinde nerede görülürse görülsün tanınan, birçok dizi ve filmde kullanılan, dünyanın en büyük sanatçıları adına özel araç üretebilen Ferrari Formula 1 tarihinin de gelmiş geçmiş en başarılı markasıdır. Bu önemli markayı 1939 yılında aynı zamanda isim babası da olan Enzo Ferrari İtalya’da kurmuştur.

Ferrari’nin kuruluş hikayesini aslında Enzo Ferrari üzerinden anlatmakta hiçbir sakınca yoktur çünkü kuruluşundan dünya markası olduğu güne kadar tüm süreçlerde bulunan Enzo Ferrari Ferrari’nin bu ihtişamları günlerine kavuşması için en çok emek sarf eden kişiydi. Enzo Ferrari 1920 yılında Alfa Romeo adına yarışmaya başladı. Yarıştığı sıralarda hem çok başarılı bir pilot olan hem de araçların motorundan, lastiğine tüm parçalarıyla ilgilenen Enzo 1929 yılında Scuderia Ferrari’yi Alfa Romeo’nun yarış takımı olarak kurdu. 1932 yılında yarışlardan ayrılan Enzo otomobil fabrikasındaki işlere ağırlık verdi. Alfa Romeo şirketiyle imzaladığı anlaşmadan ileri gelen bazı sorunlar yaşarken işini bırakıp İtalya’nın Modena kentine taşındı. İkinci Dünya Savaşı sırasında bu kentin bombalanmasıyla Maranello’ya taşınan Enzo Ferrrari düşlerini burada gerçeğe dönüştürdü.

Ferrari 1946 yılında İtalya’nın Maranello kentinde kuruldu. 1951 yılında İngiltere Grand Prix’ini kazanan Ferrari 24 saat Le Mans yarışlarında da büyük başarılar elde etti. Fakat bu dönemlerde büyük maddi sorunlar yaşayan Ferrari’nin hisselerinin yüzde 50’si Fiat tarafından satın alındı. 1969 yılına geldiğimizde Ferrari adına önemli bir gelişme meydana geldi. Çizimi 1969 yılında yapılan 1971 Ferrari BB piyasaya sürüldü ve bununla beraber Ferrari markası dünya otomobil piyasasındaki yerini tekrar ve geri vermemek üzere aldı. 1984 yılına gelindiğinde Ferrari Testarossa modeliyle önemli başarılar elde ederek satış rekorları kırdı. 1987 yılında Ferrari’nin 40. yılı anısına üretilen ve F40 adı verilen aracın ilk sahibi dünya futbol tarihinin en büyük futbolcularından biri olan Diego Armando Maradona oldu. Bu aracın tanıtımından 1 sene sonra yani 1988’de Enzo Ferrari 90 yaşında hayatını kaybetti. 1990’lı yıllara geldiğimizde Ferrari yeni modeller üretmeye devam etti. 1993 yılında 348 GTB/GTS, 1994 yılında 512TR, 1996 yılında F50 GT, 1999 yılında 360 Modena/Spider gibi modelleri üreten Ferrari otomotiv sektöründeki yerini her yeni modelinde sağlamlaştırdı. Günümüzde halen spor araç üretimine devam eden Ferrari sektörünün lideri konumundadır.

Ayrıca Ferrari 2000’li yılların başından itibaren en büyük başarısını Formula 1’de elde ederken Michael Schumacher ile beraber 2000 yılından itibaren 5 yıl üst üste şampiyonluk yaşayarak kırılması zor bir rekora da imza attı.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Aydın

Çok başarılı bir çalışma...Gerçekten çok başarılı...Harika bilgiler...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.10.2020

Defansif Sürüş Nedir - İşte Hayatınızı Kurtaracak Bilgiler

30.04.2021

Elektrikli Araba Almalı mıyım

18.01.2021

SRC 5 Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır

15.06.2021

Satılan Aracın Trafik Sigorta Bedeli Geri Alınır mı