Fakir Yakıt Karışımı Arızası Nedir

ABONE OL
Fakir Yakıt Karışımı Arızası Nedir

Günlük ulaşımda en önemli ihtiyaç haline gelmiş araçlarımız arıza yaptığında canımız sıkılabiliyor. Yeni nesil otomobillerde meydana gelen arızaların kodlanarak bize iletiliyor olması ise sorunun uğraştırmadan çözümü konusunda oldukça önemli.

Otomobil her ne kadar sensörlerle donatılmış ve bizi bu kodlarla uyarıyor olsa da Türkiye’de kullanılan araçların büyük bir bölümünün LPG ile çalışıyor olması motorda meydana gelebilecek bazı arızaları görmezden gelebiliyor. Örneğin motora verilen hava yakıt oranındaki yakıtın daha az olması bunlardan bir tanesidir. Fakir yakıt olarak bilinen bu durumun arıza kodu P071 olarak belirlenmiş. Sistemdeki bu ayarlamayı ECU yapar. ECU sistemden almış olduğu verileri düzenli okur ve buna göre durumu tespit eder. Eğer aracınız uyarıyı vermeden bu sorunla karşı karşıya kalırsa ilk akıllara gelmesi gereken oksijen sensörünün arızalı olduğudur.

Fakir Yakıt Karışımı Arızası Nedeni Nedir?

Fakir yakıt arızasının en temel nedeni, yanma odasına daha az yakıtın gitmesidir. Bunun nedeni ise yakıt sisteminde oluşan bir arızadır. Örneğin yukarıda da belirttiğimiz gibi oksijen sensörunde arıza meydana gelirse ECU yanlış bilgilendirilmiş olur ve doğal olarak da ortaya bir sorun çıkacaktır. Yakıt pompasında oluşan bir sıkıntı da motora iletilen yakıtın daha az olmasına neden olur ve bu sayede fakir yakıt oluşur.

Fakir Karışım Belirtileri Nelerdir?

Aracınızda fakir karışımı yakıt olduğunu birtakım belirtileri vardır. Bu belirtilerin en başında ise aracın çekişinde yaşayacağınız düşme olacaktır. Aracın rölanti sorunu yaşaması ise farklı bir belirti olarak karşımıza çıkar. Aracın stop etmesi, vuruntulu çalışması gibi farklı problemlerde meydana gelebilir. Vuruntu nedir? başlıklı makalemizi okuyarak bilgi alabilirsiniz.

Fakir Yakıt Karışımı Arızasının Çözümü Nedir?

Aracınızda böyle bir sorunla karşılaştığınızda ilk kontrol edilmesi gereken yakıt enjeksiyon sistemidir. Enjeksiyon ve pompa bölümünde herhangi bir sorun yoksa bu durumda belirttiğimiz arıza koduna bakılması gerekir. Eğer arızalı olan parça oksijen sensörü ise bu durumda değişiminin yapılması gerekir. Tüm bu sorunların tespiti ve çözümü için mutlaka işi bilen bir ustaya ya da yetkili servise gitmeniz gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz her türlü konularla ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.03.2021

Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır

10.10.2022

Oto Çekici Fiyatları – Oto Çekici Araç Kurtarma Fiyatları

04.10.2021

Plaka Nasıl Değiştirilir

30.11.2022

Ehliyetsiz Araç Kullanırsam Ne Kadar Ceza Yerim 2023