Fabrika Çıkışlı İkinci El Otomobil Dönemi

ABONE OL
Fabrika Çıkışlı İkinci El Otomobil Dönemi

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi artık kurumsal firmalardan sonra otomobil üreticileri tarafından da gündeme gelmiş durumda. Renault, Fransa ve İspanya’da ‘Refactory’ ismiyle hizmet veren fabrika çıkışlı ikinci el araç satışı modelini Türkiye pazarına getiriyor.

Uygulamaya ilk olarak Bursa’daki Renault fabrikasında başlanacak. Bu işlemde 6 yaşına kadar olan araçlar ayrıntılı bir incelemeden geçecek ve gerekli onarımlar yapıldıktan sonra ikinci el olarak satılacak. 2023 yılında başlayacak olan yenileme işleminde ikinci aşama 10 yıllık araçlar olacak.

Şu an bilindiği üzere ikinci el araç satıcıları 3 ay ile 5 bin km garanti vermek zorundalar. Hatta kurumsal firmaların garanti sigortası kesme zorunluluğu da bulunuyor.

İkinci El Araçlarda Dengeler Değişecek

Türkiye’de bilindiği üzere hasarı olmayan ve orijinal araçlar daha değerli durumda. Renault atacağı bu adımla birlikte Türkiye’deki ikinci el pazarında dengelerin değişmesine neden olacak. İnsanlar sonradan onarımı yapılmış ikinci el bir araç almak yerine fabrika çıkışlı ikinci el otomobil almayı daha mantıklı bulacaklar.

Otomobil Firmaları Bu Adımı Neden Atıyor?

Otomobil sektöründe son 2 yıldır ciddi bir kriz söz konusu. Öncelikli olarak çip krizi sonrasında pandemi süreci, şu anda yaşanan Rusya Ukrayna savaşı ve artan dolar kurundan dolayı sıfır araçlarda çok ciddi bir fiyat yükselişi söz konusu. İnsanlar sıfır bir araca yüksek ücretler ödemekten ziyade daha uygun fiyata sıfır değerinde araç almayı daha mantıklı buluyorlar. Renault tarafından başlatılan ikinci el araba satışı ile pazar üzerindeki yükün biraz daha azalmasına imkan sağlayacak.

2. El Otomobil Pazarı Nasıl?

İkinci araç pazarı 2 senedir yükselen bir trend içerisinde. Bu trend ise otomobil üreticilerinin gözünü bu alana çevirmesine neden oldu. Otomobil firmaları yalnızca sıfır araç değil aynı zamanda kasko, sigorta gibi finansman işlerine de ağırlık veriyorlar. Şimdi hedeflerinde ise ikinci el piyasası var.

Diğer Otomobil Üreticileri de İkinci El Pazarına Girer mi?

Türkiye’de ikinci el araba piyasası maalesef sonu belli olmayan bir sektördür. Yani otomobil üreticileri bu alana girmiş olsalar da neler olabileceğinden emin olamadıklarından dolayı girip girmeyecekleri konusunu zaman ve Renault’un başarısı gösterecek.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2022

Çift Bölgeli Otomatik Klima Nedir

30.11.2021

Oto Cam Filminin Faydaları Nelerdir? Cam Filmi Güvenliği Artırır mı

25.11.2020

Türk Ehliyeti Alman Ehliyetine Nasıl Çevrilir

04.03.2022

Meriç Sürücü Kursları - Meriç Ehliyet Kursları