F Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, F Sınıfı Ehliyet Nedir

ABONE OL
F Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - F Sınıfı Ehliyet Nedir

F sınıfı ehliyet sahibi olanlar lastik tekerlekli traktör ve bu sınıfın izin verdiği römork ve yarı römork çekebilen araçları kullanabilirler. F sınıfı ticari amaçlı kullanım için değildir. 

F sınıfı ehliyet almak istediğiniz zaman aşağıdaki şartların mutlaka yerine getirilmiş olması gerekir. Bu şartlara uymayan kişiler F sınıfı ehliyet alamazlar

F Sınıfı Ehliyet Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 17 yaşını doldurmuş ve 18 yaşından gün almış olmak gerekir,
  • En az ilkokul mezunu olmak gerekir,
  • Devlet hastanesi, özel hastane, Üniversite hastanesi ya da aile hekiminden sürücü olur raporu almak,
  • Hüküm giymemiş olmak,
  • Sahip olduğu sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmış olmaması,
  • Eğer F sınıfı ehliyeti direk olarak almak isterseniz bu durumda sürücü kursuna girerek 20 saat trafik ve çevre dersi,12 saat ilk yardım dersi, 10 saat motor dersi ve 10 saat direksiyon dersi almanız gerekir. Görmüş olduğunuz bu derslerden sınava girerek başarılı olmanız,
  • F sınıfı ehliyetiniz var ve A1-A2 sürücü belgesi almak istediğiniz durumda 5 saat motor, 10 saat direksiyon dersi almanız gerekir,
  • B sınıfı ehliyet almak isteyenler; 15 saat Trafik dersi, 6 saat Motor dersi ile 20 saat direksiyon dersi almaları gerekir.
    C, D, E sınıfı sertifika almak isteyenler; 15 saat Trafik dersi, 10 saat Motor dersi ve 45 saat direksiyon dersi almaları gerekir.

F sınıfı ehliyet almak istediğinizde toplam 100 soru sorulacaktır. Bu soruların 30’u ilkyardım, 40’ı trafik ve 30’u motor sorularından oluşur. Toplamda 130 dakikalık sürenin sonunda en az 70 puan almanız gerekir.

F sınıfı alındıktan sonra 10 yıl sonunda yenilenmesi gerekir. 10 yıl sonra yenilenmeyen ehliyetler otomatik olarak kullanım dışı kalacaktır. 2016 yılından sonda bilindiği üzere ehliyetlerle ilgili mevzuat değişti ve bir kısım ehliyetler aynı kalıpta kalırken bir kısımda yenilikler eklenerek değişikliğe uğradı. Hatta eskiden olmayan bir çok sınıfta yeni ehliyet tiplerine dahil edildi.

Sürücülerin yeni ehliyetler ve sınıflarıyla ilgili yaşadığı kafa karışıklıkları da bundan ileri gelmektedir. Şu an eski ve yeni ehliyetler aynı anda kullanılabiliyor ve eski ehliyet sahibi olan sürücüler sahip oldukları haklardan herhangi bir şey kaybetmiş durumda değiller.

Ehliyetler ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm konulara  https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.09.2021

Tek Başına Uzun Yolda Araç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

29.09.2020

Otomobil İçin Kullanılan En İyi Malzemeler

28.07.2021

Araba Amortisörleri Hakkında Bilgiler

30.04.2021

Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır