Eski Ehliyetlerin Değişim Süresi Uzatıldı mı? 2022

ABONE OL
Eski Ehliyetlerin Değişim Süresi Uzatıldı mı - 2022

Eski tip ehliyete sahip olan sürücülerin merak ettiği konu eski ehliyetlerin değişim süresinin ne zaman son bulduğudur. Çünkü birkaç kez uzatılmış olan değişim süresi ister istemez ehliyetini yenilemek isteyenlerde kafa karışıklığı yapmıştır.

Genel olarak baktığımızda nüfusun büyük bir bölümü ehliyetlerini değiştirdi, ancak yine de değiştirmeyen bazı kişiler var. Nedeni ise vakit bulamamak ya da bu işlemlerin zor olduğunun düşünülmesidir.

Peki, basit olan bir ehliyet değiştirme işleminin en son tarihi ne zaman?

Ehliyet Değişiminde Son Gün Ne Zaman?

Ehliyetinizi yeni tip ehliyetlere dönüştürebilmek için son tarih 31 aralık 2022’dir. Yani 2021 yılında olduğumuzu düşündüğümüzde önünüzde  1 yılı aşkın bir zaman var. Bu süreci kısaltmak sizin elinizde eğer kafanıza yeni tip ehliyete geçme fikrini oturtmuşsanız o zaman izlemeniz gereken yol şöyle olacaktır.

2022 Yeni Ehliyet İşlemleri İçin Randevu Alma

Yeni tip ehliyet alabilmeniz için önce internet üzerinden randevu talebi oluşturmanız gerekiyor. Randevunuzu belirledikten sonra mail adresinize gelecek olan onay kodunu tamamlamanız ve sisteme kayıt bilgilerinin geçmesini sağlamanız gerekiyor. Onay kodu sonrasında sizden istenilen belgeleri temin ederek 15 gün içerisinde ehliyetinizi alabilirsiniz. Başvuru işlemi sonrasında ehliyetinizin adresinize yollanacağını da unutmamalısınız.

Ehliyet Başvurusu Yaptım Nasıl Araç Kullanabilirim?

Ehliyetinizi yenilemek için randevu alıp başvurunuzu gerçekleştirdiniz, ancak ehliyetiniz elinize gelinceye kadar araç kullanmıyor değilsiniz. Ehliyetiniz elinize ulaşıncaya kadar size belge verilecek ve bu belgeyle birlikte yolunuza devam edebilirsiniz.

2022 Yeni Ehliyet Evrakları Nelerdir?

Yeni tip ehliyet almak istediğinizde sizden istenilecek olan belgeler aşağıdaki gibidir. İşleminiz başlatmak için gittiğinizde bu belgelerin mutlaka yanınızda olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

  • Eski sürücü belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Pasaport veya avukatlık kimliği
  • Sürücü sağlık raporu
  • 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı)
  • Bedelin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
  • 2 adet fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.12.2020

Hız Sabitleyicinin Avantajları ve Dezavantajları

16.07.2020

Hobbs And Shaw Filminde Kullanılan Arabalar

18.11.2020

Araba Geri Vitese Geçmiyor Ne Yapılması Gerekir

02.07.2021

Kalitesiz Yağ Filtresi Kullanırsak Ne Olur