Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir? 2022

ABONE OL
Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir - 2022

Ehliyetler 2016 yılından sonra yenilenmiş ve bu tarihten önceki ehliyetler eski tip ehliyet olarak yerini almıştır. Günümüzde ilk kez ehliyet alacak olan bir sürücü adayı yeni tip ehliyet için başvuruda bulunur. Eski tip ile yeni tip ehliyetler arasında fiziksel görüntünün yanı sıra sınıf farklılıkları da vardır.

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmiştir. Yani eski tip ehliyete sahip olan kişiler bu tarihe karar ehliyetlerini mutlaka yenisiyle değiştirmesi gerekiyor.

Eski tip ehliyetleri değiştirmek içinde bazı gereklilikleri yerine getirmek gerekiyor. Bunların en başında da Nüfus Müdürlüğünden alınacak olan randevu geliyor. Eskiden ehliyetler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından veriliyorken günümüzde artık bu işlemlerin tamamı Nüfus Müdürlüklerine devredilmiştir.

Nüfus Müdürlüğünden randevu alan bir sürücü aynı zamanda kendisinden istenilen belgeleri de temin etmek zorunda bu belgeler ise şu şekildedir:

  • Eski sürücü belgesi
  • Sürücüye ait sağlık raporu
  • Pasaport, avukat kimliği ya da nüfus cüzdanı
  • 5 x 6 ebatlarında olan arka fonu beyaz, herhangi bir şekilde gölgelenmemiş iki adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunun yazılı olduğu bir beyan ya da belge
  • 2 TL’Si vakıf payı, 13 TL’si değerli kağıt bedeli olan 15 TL’lik sürücü belgesi ücretinin anlaşmalı bankalara ya da Vergi Dairesine ödenmiş olduğunu göstermekte olan makbuza ihtiyacınız olacaktır.

Yukarıdaki belgeleri temin ederek Nüfus Müdürlüğünden alınan randevu gününde gidildiğinde işlem 15 dakika kadar kısa bir şekilde tamamlanıyor. Burada yapılacak olan işlemler ise parmak izinin alınması şeklinde oluyor. Bunun dışında gerekli olan tüm bilgiler istenilen belgeler üzerinde yer aldığından dolayı görevli ehliyet girişlerini yaparak sürücüye geçici ehliyet belgesi veriyor. Bu belge yeni ehliyet kendisine teslim edilene kadar geçerlidir. Bu da 15 gün içerisine sürücünün yeni ehliyetine kavuşması anlamına geliyor.

Yeni ehliyetlerin gönderimi ise PTT aracılığı ile yapılıyor. Sürücü başvuru işlemini tamamladıktan sonra evinde yeni ehliyetinin kendisine tespit edilmesini bekliyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.04.2021

Otomotiv Dünyasına Yön Veren Kadınlar

20.09.2022

Direksiyon Eğitimi Kaç Saat Sürer

13.05.2020

Kırıkkale Sürücü ve Ehliyet Kursları

26.04.2021

Yetersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezası Nedir? 2021