EPC Nedir? EPC Ne İşe Yarar

ABONE OL
EPC Nedir -  EPC Ne İşe Yarar

Gaz kelebeği gövdesinin, ateşlemenin ve aracınızdaki diğer elektronik özelliklerin işlevini izleyen elektronik güç kontrol sistemindeki bir sorunu ifade eder. EPC ışığı yandığında aracınızı en yakın tamirhaneye götürmeli ve sorunu en kısa sürede çözmelisiniz.

Uyarı lambaları araçta çok önemlidir ve bir sürücü olarak büyük hasarlarla karşılaşmamak için uyarı lambalarını ciddiye almalısınız. EPC ışığı yandığında, güç kaybı ve performans sorunları gibi bazı ek belirtiler fark edebilirsiniz.

EPC'nin Anlamı Nedir?

EPC “Elektronik Güç Kontrolü”  demektir.  Volkswagen Grubu araçlarda bulunan bu sistem eskiden gaz kelebeği gövdesi işlevini izlemekten ve ateşleme frekansını yönetmekten sorumluydu, ancak günümüzde hız sabitleyici, elektronik denge kontrolü ve diğer elektronik sistem özelliklerinin kontrol edilmesi gibi farklı işlevlere sahip olmuştur.

EPC ışığı, aracınızda bir sorun olduğunda sizi uyarır. Böylece sadece ışık yanmakla kalmaz, aynı zamanda dikkatinizi çekerek ek sorunun anında çözülmesini ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşmanızın önüne geçecektir.

EPC ışığı dikkatinizi çekmeye çalışırken motorun çalışmasını durdurmaz. Nedeni ise aracın çalışır durumdayken en yakın tamirci ya da servise götürülmesini sağlamaktır. 

EPC Işığının Yanması?

Otomobillerdeki uyarı ışıklarının tamamı faydalıdır. Çünkü fark etmediğiniz bir sorun anında daha büyük probleme neden olabilir. Uyarı ışıkları yandığında ise böyle bir sorununuz olmayacaktır. Buradan da yola çıktığımızda EPC ışığının yanması her ne kadar sürücüde panik oluşturuyor olsa da aslında var olan bir sorunun büyümemesi için çok önemlidir.

Uyarı Işıklarının Faydaları

Uyarı ışıklarının görevi asıl sorunun tespit edilmesini sağlamaktır, ancak bazı durumlarda farklı küçük sorunlarında teşhisini yapmada işe yarayabilir. Meydana gelen bir asıl sorun olduğunda altındaki neden araştırılırken farklı problemlerinde olduğu tespit edilebilir. Bu nedenle herhangi bir uyarı ışığının yanması halinde işini bilen bir tamirci ya da yetkili servise gitmek her zaman doğru çözümdür.

EPC Işığının Yanmasına Ne Sebep Olur?

  • Gaz kelebeği gövdesi ve gaz pedalı ile ilgili sorunlar
  • Hız sabitleyici modülüyle ilgili sorunlar
  • Motor devir sensörü ile ilgili sorun
  • Kütle hava akışı sensöründe arıza
  • Fren lambası anahtarındaki sorunlar

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.06.2021

Ehliyet Fiyatları Ne Kadar - 2022

14.09.2023

Trafik Adabı Nedir? Kapsamı Nedir

04.11.2020

El Konulan Ehliyeti Geri Alma İşlemleri Nasıldır

26.12.2023

Kışın Akü Bakımı: Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli