En Kapsamlı Sigorta Hangisi

ABONE OL
En Kapsamlı Sigorta Hangisi

Kasko sigortası farklı poliçelerle sürücülere sunulurken, bu aynı zamanda sürücünün de kendini güvende hissedebilmesi için önemlidir. En kapsamlı sigorta hangisi? sorusunun yanıtını vereceğimiz bu makalemizde hemen belirtelim; kasko yapılması zorunlu olmayan ancak yapıldığında olası hasarlara karşı araçtaki maddi zararları karşılayan bir güvence türüdür.

Kasko sigortasında poliçelerin farklı olduğunu belirttik.  En kapsamlı sigortası ise genişletilmiş kaskodur. Genişletilmiş kasko, aracınızı çarpma, çarpılma, hırsızlık, yanma gibi temel hasarlarda koruma altına alır ve zararlarınızı karşılar. Ancak adından da anlaşılacağı gibi sürücülerin isteğine bağlı olarak ek teminatlarla bu kasko daha da geniş bir hale getirilebilir. Ek teminatlar içerisinde; doğal afetler, toplumsal hareketler ve terör olayları sonucunda meydana gelen hasarlar da vardır.

Kasko sigortasına araç içerisindeki eşyalar ve aksesuarlarda dahildir. Herhangi bir kaza anında araçta bulunan üçüncü şahısların almış olduğu zararlarda karşılanır. Kasko sigortası trafik sigortası teminatının yetmediği durumlarda da devreye girer. Bazı sigorta firmaları yol yardım hizmeti vererek sürücülerin araçsız kalmasının da önüne geçer.

Genişletilmiş Kasko Sigortasının Kapsamı Nedir?

Genişletilmiş kasko sigortası yaptıran sürücüler araçları karayolunda, demiryolunda ya da motorlu veya motorsuz araçlarla kaza yapması halinde devreye girer. Aracın hareket halinde ya da duruyor olması da kasko sigortasının devreye girmesinde engel değildir. Genişletilmiş kasko sigortası yapılması durumunda aşağıdaki haklardan yararlanmak mümkündür.

  • Aracın yanması
  • Aracın çalınması ya da parçalara ayrılması

Genişletilmiş Kasko Fiyatı

Genişletilmiş kasko fiyatı dar kasko fiyatına göre daha pahalıdır. Nedeni ise yukarıda bahsetmiş olduğumuz ek teminatların yapılmasından kaynaklanır. Dar kasko sigortası ekonomik olsa da kapsadığı teminatların kısıtlı olması avantajsız olmasını sağlar.

Genişletilmiş Kasko ve Tam Kasko Arasındaki Farklar

Genişletilmiş kasko ile tam kasko genelde birbirine karıştırılır. Ancak bu iki kasko türü arasında bariz farklılıklar vardır. Tam kasko sigortası hem ana teminatları hem de ek teminatları kapsar. Genişletilmiş kasko sigortası ise hepsini içerisine alır. Bunun için genişletilmiş kasko sigortası yaptırdığınızda aracınız tam bir güvence altına alınmış olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.03.2022

Ehliyet Almak İçin Yapılması Gerekenler

19.02.2021

Cilalı Oto Şampuanı Nasıl Kullanılır

02.06.2020

SRC Belgesi Nedir - SRC Belgesi Alma Şartları

23.03.2020

2018 Ehliyet Sınav Soruları