Emniyet Şeridi İhlali Sorgulama Nasıl Yapılır

ABONE OL
Emniyet Şeridi İhlali Sorgulama Nasıl Yapılır

Emniyet şeridi ihlali sürücülerin çok dikkat ettiği bir konu olmasa da kesilen ceza göz önünde bulundurulduğunda aslında dikkat edilmesini zorunlu kılar.

Trafikte seyir halinde bulunan her araç için kaza riski vardır. Ancak kazaları en aza indirmek ve ölümlü kazalardan uzak kalmak bir anlamda sürücülerin elindedir. Bunun için bir aracın direksiyonuna geçen sürücünün önce kurallara uyması gerektiğini unutmamak gerekir.

Trafik kuralları arasında emniyet şeridi ihlali de vardır. Emniyet şeridi yolun en sağında düz bir çizgi ile ayrılmış olan özel bölümdür. Sürücüler bu yola gerekli şartların oluşmaması halinde girmeleri yasaktır. Olası bir nedenden dolayı ya da kurallara uymayarak bu yola giren sürücüler tespit edilmeleri halinde para cezasına çarptırırlar.

Emniyet şeritleri trafiğin yoğun olduğu yerlerde bulunur ve amacı ambulans, polis gibi araçların güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlamaktır. Bu yolun herhangi bir nedenden dolayı kapalı olması bekleyen bir kazaya ulaşımı geciktireceğinden dolayı aslında hayati öneme sahip demekte yerinde olacaktır.

Emniyet Şeridi İhlali Cezası Ne Kadar?

Emniyet şeridi ihlali cezası 2022 yılında 1823 TL şeklinde belirlenmiştir. Ceza kesildikten sonra 15 gün içinde ödenirse %25 oranında indirim uygulanır ve 1367,25 TL şeklinde tahsil edilir. Bazı sürücüler emniyet şeridini ihlal etmedikleri halde kendilerine yazılan cezadan şikayetçi olmaktadır. Bu durumda  emniyet şeridi ihlal cezası itiraz hakkı vardır.

Sürücünün bu durumda yapması gereken şey aracın ruhsatı, ceza belgesi, kimliği ile Sulh Ceza Hakimliğine dilekçe yazması gerekir. Yapılacak dilekçenin içerisinde ihlali yapmadığınızı kanıtlayan belgelerin olması gerektiğini de unutmamalısınız. Bu sayede işiniz daha kolay olacaktır. Bazı sürücüler emniyet şeridini araçlarının arıza yapmasından dolayı kullandıklarını belirterek itirazda bulunurlar. Bu konuda bir bilgilendirme yapacak olursak bu başvurunun olumlu olarak sonuçlanma olasılığı yoktur. Çünkü emniyet şeridi bir aracın bozulması halinde kapatılamaz.

Emniyet şeridi ihlali özellikle EDS kameraları tarafından tespit edilir. Emniyet şeridi EDS cezası zorunlu bir durumun olmaması halinde kesin olarak tahsil edilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.02.2024

Akü Ömrünü Etkileyen Faktörler Nelerdir

06.01.2021

Boyasız Göçük Düzeltme Nedir, Nasıl Yapılır

10.11.2020

2021 Toyota Corolla İncelemesi - 2021 Toyota Corolla İnceleme

01.06.2021

Senetle Araba Nasıl Alınır