Emniyet Kemeri Takmanın Faydaları

ABONE OL
Emniyet Kemeri Takmanın Faydaları

Emniyet kemeri kullanmak insan hayatı için hayati öneme sahiptir. Peki, biz gerçekte hayati önem taşıyan bu parça hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

İnsanlar emniyet kemeri söz konusu olduğunda genellikle yolum kısa, beni rahatsız ediyor, bana bir şey olmaz gibi bahaneler üretir.  Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre trafik kazalarında ölümlerin %6,3’ü emniyet kemeri kullanılmamasından kaynaklanıyor.

Emniyet kemeri ön taraftakiler için önemliyken arka taraftakiler içinde aynı öneme sahiptir. Bunun için nasılsa arka koltukta oturuyorum diyerek emniyet kemerini takmayı ihmal etmemek gerekir.

Arka koltuk trafik kazalarında önemlidir.

Yapılan araştırmalara göre, trafik kazalarında arka koltukta oturan kişinin emniyet kemeri kullanmaması, ölüm riskinin %66 oranında artmasına neden olmuştur. Arka koltukta emniyet kemeri takılı olan bir kişinin yaralanma ihtimali %50 oranında azalıyor. Arka koltukta emniyet kemeri takmayan bir yolcu kaza sırasında araçtan fırlayabiliyor.

Yukarıda emniyet kemeriyle ilgili olarak yapılan araştırmalar ve analizler bulunuyor. Dolayısıyla bu nedenler doğrultusunda herkesin araca bindiği andan itibaren yapması gereken ilk şey emniyet kemerini takmak olmalıdır.

Emniyet kemerinin en önemli faydası kaza anında araçtan fırlamayı önlemek ya da araç içerisinde herhangi bir yere çarpmanın önüne geçmektir. Bunun için bahaneler arasında bulunan emniyet kemeri beni sıkıyor cümlesi aslında hayatınızı koruması için çok önemlidir.

Sıkı bir emniyet kemeri sizi araçtan fırlamaktan korur ve bu sayede zarar görmenizin önüne geçilmiş olur.

Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası Nedir? 2022

Emniyet kemerinin hayat kurtarmada önemli bir rolü oynarken Emniyet Genel Müdürlüğü sürücülerin emniyet kemeri takmalarını da zorunlu kılmıştır. Buna göre, 2022 yılında emniyet kemeri takmadan trafik ekiplerine yakalanan bir sürücü 196 TL para cezası ödemek zorundadır. Bu cezanın 15 gün içinde ödenmesi durumunda %25 indirim uygulanır.

Yukarıda da anlattığımız bilgiler doğrultusunda emniyet kemerinizi hem zorunlu hem de hayati bir öneme sahip olduğundan dolayı takmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.11.2021

Çekme Karavan mı Motokaravan Mı

08.03.2022

Süloğlu Sürücü Kursları - Süloğlu Ehliyet Kursları

24.09.2021

Seyahatin İptal Edildiği Durumlarda Seyahat Sigortası Ne Olur

09.09.2022

Yeni Ehliyet Yurt Dışında Geçerli mi