Emniyet Kemeri Simülasyonu 2024’te Zorunlu Oluyor

ABONE OL
Emniyet Kemeri Simülasyonu 2024’te Zorunlu Oluyor

MEB, sürücü kursu yönetmeliğinde yeni bir değişiklik yaptı. Yapılan değişikliğe göre, her sürücü adayına emniyet kemeri simülasyonu verilmesi gerekir. Yeni yapılan bu değişiklik 2024 yılından itibaren başlayacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre, sürücü kursları 2024 yılından itibaren artık sürücü adaylarına direksiyon dersi vermeden önce emniyet kemeri simülasyon eğitimi verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kararın alınmasındaki en önemli etken ise sürücülere ve vatandaşlara emniyet kemeri takmanın bir alışkanlık haline dönüştürülmesini sağlamak. Verilen eğitim neticesinde sürücü adayları emniyet kemerinin önemini daha iyi anlamış olacaklar.

Resmi Gazete’de yer alan düzenleme ise şu şekilde belirtilmiş:

MADDE 1- 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine 16’ncı maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

MADDE 16/A- (1) Sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar.”

Karar alındı ancak hemen yürürlüğe girmeyecek. Bu süre içerisinde sürücü kurslarının da kendisini hazırlaması için 20 Eylül 2024 son tarih olarak belirlendi.

Emniyet Kemerinin Önemi

Aslında alınan karara şaşırmamak gerekir. Çünkü emniyet kemerinin önemini bildiğinizde bunun tartışılacak bir yanı olmadığı da açıkça anlaşılacaktır. Emniyet kemeri kullanmamak olası bir kazada ağır sonuçlara neden olabilir. İstatistiklere göre, emniyet kemeri takılı olan otomobillerde %45 kamyonetlerde ise %60 oranında yaralanmalar önlenmiş olur. Ölümlü kazalarda emniyet kemerinden hayatta alma oranı ise %24,8 oranında.

Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Emniyet kemerinin bir alışkanlık haline dönüştürülmesinde cezaların rolü de oldukça büyük. Trafikte araç kullanan ya da sürücü koltuğunda oturan herkesin emniyet kemeri takması zorunludur. Eğer bir trafik çevirmesinde sürücü ve yolculardan birinin emniyet kemeri takmadığı belirlenirse bu durumda kural ihlalinden 2022 yılı için 196 TL ceza uygulanır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.12.2020

Klasik Bir Araba Nasıl Yıkanır

04.12.2020

Aracımın Gerçekten Değerini Nasıl Bulurum

26.05.2021

Trafik İşaret Levhaları Nasıl Sınıflandırılır

06.04.2023

E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır