Elektronik Ehliyet Sınavı Soruları – 2020 E-Sınav Soruları

ABONE OL

Ehliyet almak için yazılı ve pratik sınavı başarı ile tamamlamak gerekir. Ehliyete sahip olmak için öncelikle sürücü kursuna kayıt yaptırılmalıdır. Sürücü kursuna kayıt yapıldıktan sonra eğitimlerin tamamlanmasının ardından yazılı ve direksiyon sınavı yapılır. Yazılı sınavda başarılı olmak için 70 puan almak gerekir. Yazılı sınavda başarı sağlandıktan sonra direksiyon sınavında da başarılı olunmasının ardından ehliyet alma hakkı kazanılır.

Elektronik Sınav (E-Sınav) Nedir?

Millî Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu merkezlerde online olarak yapılan sınavdır. e- sınav basılı evrak kullanılmadan sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar elektronik ortamda yapıldığı için randevu alınarak sınav yapılır. Sınav için aylarca beklemek yerine, randevu alınarak sınava girilir.

Elektronik ehliyet sınavına randevu alınarak girilebilmektedir. Eğer kursiyer elektronik sınavda başarısız olursa yeni bir sınav için en erken15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyerin en son katıldığı sınavdan sonra 45 gün içinde elektronik sınava girmezse bir kez hakkı yanmış oluyor. O yüzden en son girdiğinin e – sınav tarihinde itibaren geciktirmeden elektronik sınava girmeniz gerekiyor.

Ehliyet almak için şu adımların takip edilmesi gerekiyor.

Başvuru aşaması

Sürücü adayı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bir ehliyet kursu merkezine giderek bu eğitim kurumu aracılığıyla başvuruda bulunur.

Teorik Sınav Aşaması

Teorik sınav aşamasında derslere katılıp eğitimlerin tamamlanması gerekiyor. Bu sınavdan 70 puan almadan direksiyon sınavı tamamlanamıyor.

Direksiyon Sınavı Aşaması

Direksiyon sınavında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı ehliyet komisyonu sınav tarihini belirliyor ve sürücü kursuna iletiyor. Kurslar da kendi kursiyerleri için planlama yapıyor ve aday direksiyon sınavına giriyor.

Elektronik sınav tamamlandıktan iki hafta sonra ya da daha geç bir tarihte direksiyon sınavına girilebilir.

2020 Ehliyet Sınav Soruları

Elektronik sınava katılabilmek için sürücü kursunun verdiği teorik eğitime mutlaka katılmak gerekiyor. Eğitimi tamamlandıktan sonra e-sınava katılabilirsiniz. Sınava giriş hakkı toplamda dört kezdir. Sınavda başarılı olabilmek için eğitim sürecini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekir.

Elektronik ehliyet çıkmış sınav sorularına çalışarak ve eğitimleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak sınavda başarıl olmanız mümkündür. Sınavda toplam 50 soru sorulur. Bunların 12’si ilk yardım, 23’ü trafik, 9’u motor ve 6’sı trafik adabı sorusudur. 45 dakika süren sınava hazırlık için ehliyet çıkmış sınav sorularını inceleyebilirsiniz.

Çıkmış Ehliyet Sınav Soruları

Elektronik sınava katılabilmek için sürücü kursunun sizlere sunduğu eğitimi tamamlamanız gerekir. Eğitimin tamamlanmasının ardından sınava girilebilir Sınava giriş hakkı dört kezdir. Bu nedenle sınavda başarılı olmak son derece önemlidir Ehliyet sınavında başarılı olabilmek için ehliyet sınavı çıkmış sorulara bakmalısınız. Bu soruları çözmek size sınavda başarı sağlayacaktır. Elektronik ehliyet sınavı çıkmış sorular 2020 www.surucukurslari.com adresinden detaylı olarak bakabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.06.2020

Trabzon Sürücü ve Ehliyet Kursları

20.05.2022

Taksi Çıkması Araba Alınır mı

04.08.2020

Trafik Kazalarında İlk Yardım Nasıl Olmalıdır

02.02.2021

Araçta Su Kaçakları Neden Olur