Elektronik Ehliyet Sınavı Nedir – MEB E-Sınav Soruları 2020

ABONE OL

Elektronik ehliyet sınavı nedir? Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu merkezlerde bilgisayar üzerinden online olarak yapılan bir sınavdır. Online olarak yapıldığı için sürücü adaylarına zaman açısından kolaylık sağlar ve bunun için aylarca sınav beklenmek zorunda kalınmaz. Her sürücü adayı kursa kayıtlı olduğu ilçenin dışında da sınava girebilme hakkına sahiptir.

Elektronik ehliyet sınavı ne zaman yapılır?

E-Sınav için randevu alınması gerekir. Eğer ki girilen sınavda başarısız olunursa adayın ikinci sınava girebilmesi için 15 günlük bir sürenin geçmesi gerekir. Bu süre sonrasında yeniden randevu alınarak sınava katılım hakkı kazanılabilir. Aday son sınavından sonraki 45 gün içerisinde diğer sınava girmezse hakkı yanmış olur. Bunun için son girilen sınav sonrasında yeniden ne zaman girmesi gerektiğinin bilinmesi gerekir. 

E-sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Sınava girişin hemen ardından sonuçlar hızlı bir şekilde açıklanır. Bu nedenle başarı ya da başarısızlık sınav sonrasında hemen belli olur.

E- Sınav nasıl yapılır?

E-sınavda basılı bir evrak yoktur, bunun için sınavlar bilgisayar üzerinden yapılır ve özel bir yazılımla işlem gerçekleşir. Aday sınavda ileri ve geri hareket ederek soruları yanıtlayabilir.

E- Ehliyet sınavı maliyeti nedir?

Ehliyet sınavına girebilmek için 90 TL’lik bir ücret ödemesi yapılması gerekir. E-sınav ücretleri bankaya yatırılır.

Elektronik sınavı başvuru yapabilmek için başlıca koşul nedir?

Elektronik sınava katılabilmek için sürücü kursunun verdiği teorik eğitime mutlaka katılmak gerekir. Eğitimin tamamlanması sonrasında sınava girilebilir. Sınava giriş hakkı toplam 4’tür.  Sınavda başarılı olmak için iyi çalışmak gerekir. Bununun için çıkmış sorulara çalışmak faydalı olacaktır. Elektronik ehliyet sınavı soruları 2020, sitemizde test amacıyla bulunmaktadır. Buradan sınava çalışabilirsiniz.

Sınavda toplam 50 soru sorulur. Bunların 12’si İlk yardım, 23’ü Trafik, 9 ‘u Motor ve 6’sı Trafik adabı sorusudur. 45 dakika süren sınava hazırlık için çıkmış MEB e-sınav soruları 2020 inceleyebilirsiniz.

Direksiyon sınavı ne zaman olur?

Elektronik sınavı tamamladıktan 2 hafta sonra ya da daha geç bir tarihte direksiyon sınavına girilebilir. Tarih konusunda net bir bilgi vermek doğru olmaz. 

E-sınav nedir? Ehliyete dair merak ettiğiniz tüm bilgileri www.surucukurslari.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.06.2020

Trafik Kazası Sonrası Ölüm ve Tazminat

24.05.2021

Teyp Kodu Unutulursa Ne Yapılmalıdır

18.05.2023

Rüyada Dozer Görmek Ne Anlama Gelir

18.06.2020

Sivas Sürücü ve Ehliyet Kursları