Elektrikli Direksiyon Nedir

ABONE OL
Elektrikli Direksiyon Nedir

Günümüzde otomobil üreticileri mekanik direksiyonların kullanım zorluğundan dolayı destek sistemler kullanmaktadır. Bu destek sistemlerinden bu zamana kadar kullanılan en yaygın olanı hidrolik direksiyonlardır, ancak araçların motor hacimlerinin küçülerek, emisyon değerlerinin aşağılara çekilmiş olması motor sisteminde pek çok parça gibi direksiyon sisteminin de değişmesine neden oldu. Elektrikli direksiyon sistemleri şu an otomobillerde en çok tercih edilen sistem ancak bu sistemi daha iyi anlayabilmek için çalışma prensibine göz atmak gerekiyor.

Elektrikli Direksiyon Sistemi

Elektrikli direksiyon sistemi birkaç dişli ve 12v elektrik motorundan ibarettir. Yani eskiden olduğu gibi içerisinde kutu, rotlar ya da mafsallar bulunmamaktadır.

Elektrikli Direksiyon Arızaları

Elektrikli direksiyon sisteminde kullanılan parçaların az olması arıza ihtimalini de düşürmüştür. Elektrikli bir direksiyonda en çok korkulan elektronik kart arızasıdır. Diğer parçalar arızalanmış olsa bile çözümü kolaydır. Yani elektrikli direksiyonu sertleşmiş bir araçta ilk olarak karta odaklanmak gerekir.

 Direksiyon Kartı Ne Arıza Yapar?

Direksiyon kartında meydana gelen bir arızanın onarımı kolay değildir, fakat imkansızda değildir. Bu arızanın onarımı için mutlaka bu işten anlayan bir usta bulmanız gerekir. Kart zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak çatlar ya da diyotlarında bozulmalar meydana gelir. Eğer direksiyonda böyle bir sorun varsa aracın panelinde direksiyon arıza ışığı yanacak ve elektrik motorunu devre dışı bırakacaktır. Kartın bulunduğu yerden çıkarılabilmesi için direksiyon kolunun çıkarılması gerekir. Bu parça çıkarıldıktan sonra yaklaşık olarak 1000–1500 TL civarında bir tamir masrafınız ortaya çıkacaktır. Ancak bu en iyi ihtimaldir.

En Çok Elektrikli Direksiyon Arızası Veren Araçlar Hangileri?

Her elektrikli direksiyona sahip olan araçta bu arıza meydana gelebilir. Nadirden de olsa en çok arızanın karşılaşıldığı otomobil markaları ise şöyledir:

Renault Megane, Citroen, Peugeot. Türkiye’de bu araçların kullanıcı miktarına baktığımızda oldukça fazladır. Bunun içinde bu marka araçlardan herhangi birini almayı düşünüyorsanız direksiyon sistemini de kontrol ettirmenizde fayda vardır aksi takdirde daha sonra size ekstra masraf çıkarabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.01.2022

Dikili Sürücü Kursları - Dikili Ehliyet Kursları

28.04.2021

Büyükşehirde Araç Kullanmanın Zorlukları Nelerdir

20.09.2021

Anksiyete Hastaları Ehliyet Alabilir mi

02.06.2021

Araç Sefer Görev Emri Kimleri Kapsıyor