Elektrikli Araç Teknik Terimler Nelerdir

ABONE OL
Elektrikli Araç Teknik Terimler Nelerdir

Elektrikli araç hayatımıza girdiği günden bu yana otomobil teknolojisinde çok hızlı bir değişim söz konusu oldu. Elektrikli otomobillerin çevre dostu olmasının dışında ekonomik yakıt tüketimi de tüketicileri cezbeden şeylerin başında geliyor.

Elektrikli otomobil kullanımı yalnız konforu bakımından değil aynı zamanda teknik özelliklerinin fazla olmasından dolayı da keyifli. Hibrit araba denildiğinde aklımıza elektrikli araçlar geliyor olsa da bu araçların elektrikli otomobillerle çok fazla alakasının olmadığı da bir gerçek. Aşağıda elektrikli araçlarla ilgili teknik terimler ve bunların karşılığından bahsedeceğiz. Bu sayede elektrikli otomobilleri daha yakından tanıma imkanı bulacaksınız.

Batarya Yönetimi Sistemi (BMS) Nedir?

Batarya yönetimi sistemi en basit tanımla pillerin kontrolünü sağlayan sisteme verilen isimdir. Bu sistem hassas bir yapıya sahiptir ve pillerin şarjı sırasındaki akımı, voltajı, sıcaklık değerini ve şarj miktarını belirler.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Elektrikli araç şarj istasyonu adından da anlaşılacağı üzere pillerin şarj edilmesini sağlayan cihazlara verilen isimdir. Bu istasyonlar tamamen elektrikli ve hibrit olan araçların şarj edilmesini sağlar.

Universal Mobile Connector

Universal Mobile Connector bu cihazlar bir nevi şarj aleti diyebiliriz. Tesla Model S ve Model X tarafından kullanıcıya verilen kablodur. Bu kablolar maksimum 11kW şarja izin verirler.

Rejeneratif Frenleme

Rejeneratif frenleme, otomobillerdeki kinetik enerjinin ihtiyaç duyulan zamana kadar ya da anlık olarak kullanılabilir hale getiren aracın ya da herhangi bir nesnenin hızını azaltmaya imkan sağlayan frenleme sistemine verilen isimdir.

Bataryalı Elektrikli Araç

Bataryalı elektrikli araç, elektrik motoruna güç vermek ve tekerlekleri döndürmek için bataryasında yüklü olan enerjiyi kullanan otomobillerdir. Depolanan enerji tükendiğinde, batarya bir duvar prizi ya da özel bir şarj ünitesi yardımıyla yeniden doldurulur.

Elektrikli Araçlar Ekonomik mi?

Elektrikli otomobillerin piyasaya sürülmesindeki tek neden fosil yakıtların tükenmesi ya da çevreyi kirletmesi değildir. Artan yakıt fiyatlarıyla birlikte elektrikli otomobillerin kullanımı neticesinde şu an bu otomobiller %75’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Doğal olarak bu otomobillerin satış fiyatları çok olsa da süreç içerisinde kendini amorti edebiliyor.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.12.2020

Fren Arızasının En Yaygın Belirtileri

26.08.2021

Direksiyon Sınavında Paralel Park ve L Park Nasıl Yapılır

10.09.2021

Direksiyon Sınavı Saat Kaçta 2022

05.04.2021

Ters Yönde Araç Kullanma Cezası 2021