Elektrikli Arabayı Şarj Etmek Ne Kadar Sürer

ABONE OL
Elektrikli Arabayı Şarj Etmek Ne Kadar Sürer

Adından da anlaşılacağı gibi, elektrikli arabalarda yakıtla çalışan bir motor yerine elektrikle şarj edilen bir pil bulunur. Elektrikli arabalar, önce elektrikle çalışan ve enerji kaynağı bittikten sonra yakıta geçen hibrid arabalardan farklıdır. Bu nedenle, bir elektrikli araba almak istediğinizde asıl zorlanacağınız şey onu şarj etmek olacaktır.

Elektrikli araçların şarj süresi araca göre değişir. Yani bu işlem bir saatten yarım güne kadar farklılık gösterir.

Şarj Zaman Alır

Tıpkı cep telefonu gibi, elektrikli bir arabanın da sık sık şarj edilmesi gerekir. Telefonunuzu gün içinde bir kenara koyarsınız ve boş bataryanın dolmasını beklersiniz. Genelde dolum gece yapılır ve bu sayede gün boyunca yeterli olabilecek kadar şarjı olur. Telefonun bataryası söz konusu olduğunda odak nokta onu % 100 dolu tutmak değil, yeterli şarjın olmasıdır.

Aynı stratejiyi elektrikli araba içinde düşünebilirsiniz. Evde gün içinde fişe takıp tamamen şarj olmasını beklemek yerine, yalnızca ihtiyacınız olduğu kadar doldurmanız yeterli olabilir.

Elektrikli Şarj İstasyonları Her Yerde Var mı?

Elektrikli araç şarj istasyonlarının sıklığı yaşadığınız yere göre değişir. Modern bir şehirde bol miktarda bulunabilir, ancak kırsal alanda yaşıyorsanız şarj edebileceğiniz bir yer bulmanız neredeyse mümkün değildir. Bunun için elektrikli bir araba almayı düşünüyorsanız yaşadığınız yeri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Bir elektrikli aracı tam olarak şarj edebileceğiniz tek yer evinizdir. Evinizdeyken aracınıza ihtiyacınız olmadığı her durumda aracı tam dolu hale getirebilirsiniz. Aksi takdirde, gün içinde mevcut şarjla gidebileceğiniz mesafe çok az olacaktır.

Şarj Süresini Etkileyen Faktörler

Arabanızı şarj etmek için geçen süreyi etkileyen birkaç faktör vardır. Örneğin pilin boyutu çok önemlidir. Basitçe ifade etmek gerekirse, pil ne kadar büyükse, şarj olması o kadar uzun sürer. Sahip olduğunuz şarj cihazının gücü önemli değildir, çünkü elektrikli otomobilinizin şarj hızını artıramazsınız.

Pilin mevcut ömrü de şarj süresini etkiler. Pil ne kadar düşükse, o kadar hızlı şarj olur. Dolu bir pil, daha yavaş şarj eder. Bu durum sivriltme olarak bilinir. Yani pil dolarken % 50’den sonra yavaşlamaya başlar % 80’de iyice yavaşlar.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.08.2020

Dört Çeker Araç Nedir

31.05.2021

Ehliyet Harcı Nereye Yatırılır? 2021

12.07.2021

Performansı Artırmak İçin Yapılacak Modifikasyonlar

27.05.2021

Sürücü Kursu Nerede