Elazığ Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Elazığ Sürücü ve Ehliyet Kursları

Verimli bir ova üzerine kurulmuş olan Elazığ Harput’un tarihi antik dönemine kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Şehrin bol su kaynaklarına sahip olması ve ovalarındaki verimin yüksek olması burayı Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri konumuna getirmiştir. Bölgede yapılan kazılarda bu ayrıntılı bir şekilde gösteriliyor.

Elazığ, 1867 yılına kadar Harput olarak biliniyordu.  O tarihten sonra ise Sultan Abdülaziz’in fermanı ile birlikte “Ma’mûrat-ül-Aziz” adını almıştır; fakat ismin zor söyleniyor olması ile zamanla halk arasında Elaziz şeklinde tanımlanmaya başlanmış, Cumhuriyet’in ilanı sonrası 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından adı Elazığ olarak değiştirilmiştir. O tarihten buyana Elazığ olarak biliniyor olsa da yine de Harput kelimesini duyabiliyoruz.

Elazığ Şehir Gezi Rehberi

Elazığ’ın batısında Malatya, doğusunda Bingöl, kuzeyinde ise Tunceli bulunuyor. Güneyinde bulunan Diyarbakır oldukça yakın mesafede. Elazığ’ın merkeze bağlı olan toplamda 11 ilçesi var ve bu ilçelerinde tarihinin en az Harput kadar eski olduğunun altını çizilebilir.

Murat ve Karasu Nehirleri, Elazığ’ı çevrelediği gibi göller bakımından da zengin olması bölgede alabalık yetiştiriciliğini fazlalaştırmıştır. 

Elazığ’ a Dışarıdan Ulaşım Nasıldır?

Şehre gezi, turistik ziyaret için geleceğiniz birçok ulaşım seçeneği bulunuyor. Örneğin konforlu bir şekilde ulaşmak istiyorsanız havayolunu deneyebilir ve Elazığ Havaalanına doğrudan iniş yapabilirsiniz. İstanbul ve İzmir’den şehre doğrudan uçuşlar var, fakat diğer şehirlerden gelmek istediğinizde aktarmalı uçuşları kullanmanız gerekiyor. 

Şehir İçi Ulaşım

Şehir’de ulaşım, özel halk otobüsleri, minibüs ve belediye otobüsleriyle gerçekleştiriliyor. Ancak siz kendi aracınızı kullanmak istiyorsanız o zaman öncelikli olarak ehliyetinizin olması gerekiyor. Bunun içinde Elazığ ehliyet kursları şehrin birçok yerinde hizmet veriyorlar.  Ehliyet kursu sonrasında sahip olduğunuz sürücü belgesiyle ulaşımınızı özel aracınızla gerçekleştirebiliyorsunuz.

Elazığ Sürücü Kursları

Sürücü kursu kaydı sonrasında alacağınız eğitim oldukça önemlidir. Çünkü yalnızca bir belge değil aynı zamanda sizin ve sevdiklerinizin canı da size emanet olacak. Bunun için kurs seçiminde dikkatli hareket edilmesi gerekiyor. Bunun için Elazığ sürücü kursları seçimini  www.surucukurslari.com üzerinden yapabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.11.2023

Simülatör Eğitimi Nedir, Zorunlu mudur

02.09.2021

Volkswagen Arıza Lambaları

01.06.2021

Senetle Araba Nasıl Alınır

20.12.2021

Ayaş Sürücü Kursları - Ayaş Ehliyet Kursları