Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir mi

ABONE OL
Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir mi

Otomobillerde teknik ve bilgisayarlı aksamlar geliştikçe artık sıradan ustaların bu parçalardan anlamasını da mümkün olmaktan çıkarıyor. Bunun yerine ekspertiz merkezlerini pek çok şehirde ve hatta sokakta görmeye başladık.

İnsanlar yeni aldıkları ya da alacakları araçlarını bu merkezlere götürerek herhangi bir hatasının ve sorunlu parçasının olup olmadığını tespit etmeye çalışıyorlar. Yoğun bir ilgi var, fakat kafalarındaki soru işaretleri de bu merkezlerin ne kadar güvenilir olduğu konusunda oluyor.

Peki, gerçekten bu merkezler güvenilir mi?

Araç alacağımız zaman ustaya mı gidelim? Yetkili servise mi gidelim? Yoksa ekspertiz merkezine mi gidelim? Sorularının yanıtlarını öğrenmek istiyorsanız makalemizi okumaya devam etmelisiniz.

Aslında hepsi şıkkı olsa onu işaretlemek çok daha mantıklı olacak lakin hepsine gitmek maliyeti artıran bir konudur. Eğer bütçeniz kısıtlıysa ve güveneceğiniz bir ustanız varsa ona götürmek ve onun yorumlarını almakta fayda var. Çünkü usta anlamayacağı bir araç hakkında bile ilk bakışta az çok işinize yarayıp yaramayacağını ve aracın fiyatının uygun olup olmayacağını söyleyecektir. Yetkili servislerde ise aracın önceki kayıtları mevcut ise zaten hepsi çıkacaktır. Doğal olarak kesin olmamakla birlikte yetkili servislerin söylediklerine de itimat edilebilir.

Yetkili servisler kendilerindeki bilgilerin yanı sıra aracın motor, mekanik, boya, elektrik ve iç aksamlarını detaylı bir şekilde kontrol ettiklerini unutmamak gerekir. Eğer servisin böyle bir hizmeti yoksa bu durumda o servise gitmemeniz tavsiye edilir. Ekspertiz yaptırmak ise işin en detaylı halidir. Çünkü bu merkezlerde aracın A’dan Z’ye tüm aksamları kontrol edilir değişen, bozuk ve yapılmış olan parçalar hakkında detaylı bir bilgi sağlanır. Bilgilerin hepsi belgeli olduğundan dolayı elinizde aracınızla ilgili detaylı bir raporda olmuş olacaktır. işte günümüzde ekspertiz merkezlerinin çok açılması ve çok tercih edilmesinin en önemli nedeni de budur.

Ekspertiz Ücretini Kim Öder?

Araç alıp satmanın kendi içerisinde bir raconu vardır ve ekspertiz merkezlerinde de racon şu şekilde gerçekleşir. Beğendiğiniz aracı getirirsiniz ve satıcı kimse aracın detaylarını size anlatmıştır. Ekspertiz satıcının söylediklerinin dışında herhangi bir şey varsa bunları tespit eder belgeler ve rapor haline getirir. Eğer ki araçta satıcının söylediklerinden farklı hatalar varsa bu durumda eksper ücretini satıcı öder. Bu genel bir kural olmamakla birlikte tamamen etik bir davranıştır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.05.2021

Araba Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

11.11.2021

Ehliyet Dosya Yanarsa Ne Olur

19.07.2022

Ehliyetimi Kaybettim Ne Yapmalıyım

07.10.2020

Motor Yağı Değişmezse Ne Olur