Ehliyette 100 Ceza Puanını Doldurdum Ne Yapmalıyım

ABONE OL
Ehliyette 100 Ceza Puanını Doldurdum Ne Yapmalıyım

Ehliyet ceza puanı dolunca ne olur? sorusu özellikle 100 ceza puanını doldurmak üzere olanların merak ettiği bir konudur. Trafikte sürücü ve yayaların kurallara uymasını sağlamak amacıyla birtakım idari ve para cezası uygulamaları vardır. Bunlardan bir tanesi aracın trafikten menedilmesi olurken bir diğeri de ceza puanıdır. Ceza puanı trafikte yapılan kural ihlallerine karşın uygulanan yaptırımdır.

Trafikte yapılan birçok ihlalin kanunen bir ceza puanı vardır. Mesela aracınızı kullanırken cep telefonuyla konuşuyorsanız tespit edilmesi halinde 10 ceza puanı alırsınız. Ehliyet ceza puanı sistemi 100’e kadar uygulanır ve ilk kez 100 ceza puanını dolduran sürücünün alacağı ceza yaptırımları şu şekildedir.

İlk Kez 100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur?

Ceza puanları bir yıl olarak belirlenir. Yani bugün bir ceza almış olmanız halinde bu ceza gelecek sene aynı gün içinde sıfırlanır. Eğer siz bir yıllık süre içerisinde 100 ceza puanını doldurursanız bu durumda ehliyetinize 2 ay süreyle el konulur.

İki aylık süreyi bitirdikten sonra ehliyetinizi almanız için sürücü kursuna yazılarak tekrardan teorik eğitimi başarılı bir şekilde tamamlamanız gerekir. Eğitiminizi tamamladıktan sonra sürücü kursundan alacağınız belgeyi trafik büro amirliğine götürdüğünüzde ehliyetinizi tekrardan almaya hak kazanabilirsiniz.

Bir yıl içinde iki kez ceza puanını dolduranların ise 4 ay süreyle ehliyetlerine el konulur ve bu süre sonunda psiko-teknik değerlendirmeye alınarak rapor düzenlenir. Raporda kişinin ehliyetini geri alabileceği belirtilirse bu durumda ehliyetini geri almak için başvuruda bulunabilir. Ancak raporda ehliyetini almasına izin verilmezse ehliyet verilmez.

Bir yıl içinde üçüncü kez 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ise sürücü belgelerine süresiz olarak el konulur. Bu durumda sürücülerin ehliyetlerini tekrardan geri alabilmesi söz konusu değildir. Sürücülerin böyle bir durumda yeniden sürücü kursuna yazılarak ehliyet işlemlerinden geçmesi gereklidir.

Ceza puanları, ehliyet iptalleri, trafik cezaları gibi uygulamaların amacı trafikte sürücü ve yolcuların can ve mal güvenliğinin korunmasını sağlamak içindir. Bu nedenle lütfen belirlenmiş kurallara uyunuz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.04.2021

Motor Ehliyeti Sınıfları ve Şartları

16.01.2023

2023 Opel Fiyat Listesi Belli Oldu

30.03.2020

Ambulans Özellikleri ve Sürücülük

26.11.2021

Off Road Nedir - Off Road Nasıl Yapılır