Ehliyetsiz Araç Kiralanır mı

ABONE OL
Ehliyetsiz Araç Kiralanır mı

Kiralık araba rezervasyonu yaptığınızda, tek ihtiyacınız olan şey ödemek için bir karttır. Ancak iş arabayı teslim almaya geldiğinde, sizden birtakım belgelerin imzalanması istenecektir. İşte bu imza esnasında en önemlisi ehliyetinizdir. Yani araç kiralarken geçerli bir ehliyet olmadan, kiralık arabayı teslim alamazsınız. Eğer ehliyetiniz araç kiralama şirketinin şartlarına uyuyorsa bu durumda kiralamanız için hiçbir neden yoktur.

Peki, ehliyetinizi yeni almışsanız bu durumda sonuç nasıl olacak?

Yeni Ehliyet Alan Araç Kiralayabilir mi?

Bilindiği üzere 2016 yılı sonrasında ehliyet alımıyla ilgili yasa değişti ve sürücüler artık yeni bir ehliyet aldıklarında 2 yıl boyunca stajyer sürücü olarak tanımlanıyorlar. Dolayısıyla araç kiralama firmaları da bu 2 yıllık süre içerisinde kendilerine kiralama için başvuruda bulunan sürücülere pek sıcak bakmıyorlar.

Stajyer bir sürücü demek bu 2 yıllık süre içerisinde denetleniyor demektir. Bu da o sürücülerin çok iyi araç kullanıyor olsalar da yine de risk gurubu içerisinde olduğunun bir ifade şeklidir. Araç kiralama firmaları ise buradan yola çıkarak yeni ehliyet almış olan stajyer bir sürücüye araç kiralamanın yerine 2 yıllık ehliyeti olan kişilere araç kiralama hizmeti vermeyi tercih ediyorlar.

Stajyer sürücülere bu 2 yıllık süre içerisinde alıştırma eğitimi veriliyor. Yani sürücü artık araç kullansa da ehliyetinin alınmaması için daha dikkatli hareket etmesi gerekir. Bazı sürücüler bu 2 yıllık süre içerisinde kaza yapmamak adına araç kullanmamayı bile tercih edebiliyorlar. 

Araç kiralama firmaları bu işi her ne kadar ticari olarak yapıyor olsalar da yine de kendi araçlarını düşünmek zorundalar. Bunu için de yeni ehliyetli olan kişilere araç kiralamayı çok uygun bulmuyorlar. Yeni bir sürücü demek trafik işaretlerine, araç trafiğine henüz alışmamış demektir.

Peki, araç kiralama firmaları, bu araçları kiralarken nasıl şartlar öne sürüyorlar.

Araç Kiralama Şartları

  • 21 yaşını doldurmuş ve en az 2 yıl ehliyetin bulunması,
  • Stajyer sürücü aşamasının başarılı bir şekilde tamamlanması,

Stajyer bir sürücüyseniz araç kiralama talebinde bulunmadan önce yukarıdaki bilgilendirme metnini okumanızı tavsiye ederiz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.09.2021

Ehliyet Sınavı İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır, Nereye Verilir

29.12.2022

Direksiyon Sınavında Kalanlar İçin Taktikler

25.05.2021

A2 Ehliyet Hangi Motorları Kullanır

25.03.2022

Afyonkarahisar Dinar Sürücü Kursları - Dinar Ehliyet Kursları