Ehliyetimi Kaybettim Ne Yapmalıyım

ABONE OL
Ehliyetimi Kaybettim Ne Yapmalıyım

Ehliyet kaybetmek, sürücülerin başına gelen talihsiz olaylar arasında yer almaktadır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında basit adımlar ile ehliyetinize kavuşabilirsiniz. Bu basit adımlar kısa bir sürede tamamlandığından dolayı endişe etmenize gerek yoktur.

Sağlık Raporu Alın

Ehliyet kaybetme sorununu çözebilmenin ilk adımı yeniden sağlık raporu almaktır. Bu sağlık raporunu aile hekiminizden ya da size en yakın devlet hastanesinden alabilirsiniz. Sağlık raporu alırken ehliyet sınıfınızı belirtmeniz gerekmektedir.

Nüfus Müdürlüğünden Randevu Alın

Kayıp belgenin yenilenmesi için randevu almaktadır. Online ortamda dakikalar içerisinde alabileceğiniz bu randevu, Nüfus İşleri ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden alınabilmektedir. Aynı zamanda telefon ile ALO 199 hattı üzerinden de randevu almanız mümkündür.

Ehliyetin Yenilenmesi İçin Gereken Ücret Ödemesini Yapın

Nüfus Müdürlüğünden randevu aldıktan sonra randevuya gitmeden önce, yeni ehliyet için istenen ödemeyi yapmanız gerekmektedir. Ödeme kısmında ehliyet tipinize göre ücretler değişiklik göstermektedir. Örneğin; eski tip ehliyete sahip olan bireyler, kağıt bedeli olarak 13 TL, Polis Vakfı bedeli olarak 2 TL ödemektedir. Yeni tip sürücü belgesine sahip olan kişiler ise; 280 TL değerli kağıt ücreti ile 65 Türk lirası Polis Vakfı hizmet bedeli ücreti ödemektedir. Bu bağlamda ehliyetinizin tipi, ödeyeceğiniz tutarı belirlemektedir.

Gerekli Belgeleri Hazırlayın

Randevu alındıktan sonra yeni ehliyet için gerekli olan belgeler hazırlanmalıdır. Ehliyet için gereken belgeler aşağıdaki gibidir;

  • Sürücü olur sağlık raporu
  • Kimlik belgesi
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu gösteren belge
  • Adli sicil belgesi
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedellerinin banka dekontu

Geçici Sürücü Belgesi Alın

Başvuru tamamlandıktan sonra yenilenen ehliyetiniz elinize ulaşana dek geçici sürücü belgesi almanız gerekir. Yeni ehliyet başvurunuz onaylandıktan sonra geçici sürücü belgeniz verilmektedir. Yeni ehliyetinize en geç 15 gün içerisinde sahip olabilirsiniz.

Ehliyet Kaybetmenin Cezası Var Mıdır?

Ehliyet kaybetme cezası bulunmamaktadır. Ehliyetinizi kaybettiğinizde ceza ödeme gibi bir durum söz konusu değildir. Yalnızca ehliyet kaybetme yeniden çıkarma işlemleri için birkaç belgeye ödeme yapmanız gerekmektedir. Yeni tip ehliyet kayıt ücreti olarak 237 TL yenileme ücreti talep ediliyor. Bu ücretin 37 TL’si vakıf hizmet bedeli, 200 TL’si ise değerli kağıt bedeli olarak alınıyor.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.01.2022

Havalar Elektrikli Araba Pillerini Nasıl Etkiler

14.12.2021

Sultangazi Sürücü Kursları - Sultangazi Ehliyet Kursları

07.04.2022

Egzozdan Su Gelmesi Normal mi

14.07.2021

Araba Aküleri Nasıl Bağlanır