Ehliyet Yenilemek İçin Son Gün Ne Zaman? Eski Ehliyeti Yenileme

ABONE OL
Ehliyet Yenilemek İçin Son Gün Ne Zaman - Eski Ehliyeti Yenileme

Ehliyet yenilemek için son gün ne zaman sorusu, eski ehliyete sahip olan sürücülerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bilindiği üzere 2016 yılından sonra ehliyetler yenilendi ve herkesin yeni ehliyetlere geçmesi gerekiyor. Belirlenmiş olan son günde ehliyetlerini değiştirmeyen sürücülerin ehliyetleri iptal edilecek.

Ehliyetlerin yenilenmesindeki en önemli nedenlerin başında artık ömür boyu ehliyet döneminin sona erdirilmesidir. Yani bazı ehliyet sınıflarının 10 yılda bazılarının ise 5 yılda bir yenilenmesi gerekiyor. Bu sayede bir sürücü ehliyet aldıktan sonra herhangi bir kaza yapar uzvunu kaybeder veya herhangi bir değişim yaşarsa ehliyeti ya iptal oluyor ya da farklı bir ehliyet sınıfına geçmesi gerekiyor. Süresi biten ehliyet nasıl yenilenir? sorusu ise 5 yıl önce ehliyetini alanların değiştirme zamanı yaklaştığı için merak konudur. 5 yıl süresi dolan ehliyet yenileme işlemi yapılmazsa ehliyetin iptali söz konusu.

Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Ehliyet yenileme işlemi oldukça basittir. Bu işlem için sürücülerden istenilen belgeler vardır. Bu belgelerin hazır olması ehliyeti yenilemek için yeterli olacaktır.

  • Kimlik belgesi,
  • Kayıp/çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi,
  • Sürücü sağlık raporu,
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payı,
  • 1 adet biyometrik fotoğraf.

Yukarıdaki belgeler hazırlandıktan sonra ALO 199 ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden online olarak randevu alınması gerekiyor. Randevuyu istediğiniz gün ve saat için uygun olması durumunda belirleyebiliyorsunuz. Ehliyet yenileme harcı ödemesi bu işlemi kaç kez yaptırdığınıza göre değişiyor. Örneğin; ilk kez ehliyetinizi yenileyecekseniz bu durumda 3 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı olmak üzere toplamda 15 TL ödeme yapmanız yeterli. Ancak kaybedenlerin veya ehliyetini çaldıranların ödeyecekleri ücret: 225+45TL şeklindedir.

Ehliyet yenileme e-devlet üzerinden alacağınız formu sağlık kuruluşuna götürerek onaylatmanızla başlar. Yeni ehliyet başvurusu kolay olsa da bu iş için zaman ayırmanız gerekiyor. Özellikle sağlık raporunu hastaneden ya da aile sağlık ocağından çıkaracağınız için planlamanızı ona göre yapmanız gerekli.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.09.2021

Tam Kapanmada Sürücü Kursları Açık mı? Kapandı mı

03.03.2021

RO RO Taşımacılığı Nedir

24.05.2021

Sürücü Kursu Nereye Şikayet Edilir

27.07.2021

Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompası Belirtileri