Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır

ABONE OL
Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır

Herhangi bir nedenden dolayı ehliyetini yenilemek isteyen sürücüler ehliyetinin yenilemek için çeşitli belgeleri hazırlamak zorundadır.

Ehliyet yenileme işlemlerinde ilk yapılması gereken işlem ehliyet için randevu almak olacaktır. Ehliyet yenilemek veya değiştirmek için randevu alındığı takdirde sıra beklemeden işlem gerçekleştirilmektedir.

Ehliyet yenilemek için belirlenen son tarih 31 Aralık 2022 dir. Sürücüler eski ehliyetlerini 2022 yılının sonuna kadar kullanabileceklerdir. Bu konuda ihtiyatlı davranmak isteyen ve işini son tarihe bırakmamak isteyen sürücüler, 31 Aralık 2022 tarihi gelmeden ehliyetlerini değiştirebilmekte ve yenileyebilmektedir.

Ehliyet Yenileme

Ehliyet değiştirme ve yenileme işlemleri günümüzde nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilmektedir. Ehliyetini değiştirmek ve yenilemek isteyen sürücüler nüfus müdürlüklerinden randevu alarak sıra beklemeden kısa bir süre içerisinde ehliyet işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler.

Ehliyet yenilemek ve değiştirmek isteyen kişiler Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinden randevu oluşturabilmektedirler. Sitede karşılarına çıkan ilk sayfada yer alan ‘sürücü belgesi randevu al’ seçeneği seçilerek giriş yapmaları randevu için yeterli olmaktadır.

Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Ehliyet yenilemek için aşağıdaki belgelerin olması gerekir.

  • Kimlik belgesi
  • Eski ehliyet
  • Sağlık raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli
  • Vakıf payı makbuzu
  • Kan grubunu bildiren belge
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Adliyeden alınan adli sicil belgesi
  • Nüfus müdürlüğünde ehliyeti yenilenecek olan sürücünün parmak izi

Ehliyet Yenileme Ücretleri Ne Kadardır?

2020 yılında ehliyet yenileme ücretine zamlı tarifeler uygulanmıştır. 2020 yılında yapılan düzenlemeye göre eski tip ehliyeti olan bir kişi yeni tip ehliyete sahip olmak istediği takdirde ödemesi gereken ücret 13+2 dir.

Yeni tip ehliyetini yenilemek isteyen bir kişinin ödemesi gereken tutar ise 200+37 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanında ehliyeti çalınan ya da kaybedenlerin ödemesi gereken tutar da yine 200+37 TL olarak belirlenmiştir.

Yeni tip ehliyetlerin verilişi 01.01.2016 tarihinden itibaren başlamıştır. Bu tarihten sonra ehliyet alan sürücüler ehliyetlerini yenilemek ve değiştirmek için başvurduklarında 237 TL tutarında ödeme yapmaktadırlar. Fakat bu tarihten önce ehliyet alan kişiler ehliyetlerini yenilemek ve değiştirmek istediklerinde sadece 15 TL olan yenileme ücretini öderler.

Ehliyetlerle ilgili konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.05.2021

İlk Kez Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

13.12.2021

Far Ayarı Nedir? Far Ayarı Nerede Yapılır?

13.10.2020

Sarı Işıkta Geçmenin Cezası Var mı

22.06.2020

Tunceli Sürücü ve Ehliyet Kursları