Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır

ABONE OL
Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır

Ehliyet almak isteyen bir sürücü adayından istenilen belgeler arasında sağlık raporu da vardır. Raporun istenmesinin amacı araç kullanmak için engeli bulunan kişilerin ehliyet alabilmelerine müsaade edilmemesidir. Ehliyet raporu yalnız ilk kez sürücü belgesi almak isteyenler değil belgelerini yenilemek isteyenlerden de talep edilir.

Peki, ehliyet yenileme için istenilen sağlık raporunu nereden alabilirsiniz?

Ehliyet raporunu alabilmeniz için karşınızda farklı alternatifleriniz vardır. Bu alternatiflerin bazıları ücretsiz bazıları da ücretlidir. Örneğin ücretsiz olarak sağlık raporu almak istediğinizde aile sağlık ocaklarını tercih edebilirsiniz. Aile hekiminize gidip ehliyet için sağlık raporu almak istediğinizi söylediğinizde size gerekli olan belgeyi hazırlayacaktır. Ancak aile sağlık ocaklarından rapor talep ederken olumsuz bir sonuç çıkması halinde sizi göz uzmanının olduğu bir devlet hastanesine yönlendireceğini de unutmamalısınız.

Ücretsiz olarak alabileceğiniz kurumlardan biride devlet hastaneleridir. Devlet hastanelerinden bu raporu alırken sıra beklemek zorunda olacağınızı unutmamanız gerekir. Genelde bu rapor için tercih edilen yöntem bu değildir.

Ücretli Ehliyet Raporu Almak

Üniversite hastaneleri ehliyet raporu almak için görevlendirilmiş olan sağlık kurumlarıdır. Size en yakın olan üniversite hastanesine giderek ehliyet raporunuzu alabilirsiniz.

Ücretli olarak ehliyet raporu almak istediğinizde çevrenizdeki özel hastaneleri tercih edebilirsiniz. Ödeyeceğiniz ücret özel hastaneye göre değişiklik gösterir. Bunun için randevu almadan önce telefon ederek fiyat bilgisi alabilirsiniz. Özel hastaneden sağlık raporu almak devlet hastanesine göre daha kolay ve pratiktir.

Tıp merkezleri de ehliyet raporu vermek için yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşları arasında yer alır. Her tıp merkezi olmasa da göz doktorunun olduğu bir tıp merkezi size ehliyet randevusu verebilir. Bu kurum ve kuruluşların dışında özel poliklinikler ve özel muayenehanelerde sağlık raporu verebilir.

Sağlık Raporu İçin Ücret Alınıyor mu?

Yukarıda belirttiğimiz durumların dışında eğer sağlık raporu ile ilgili heyete girmeniz gerekiyorsa bu durumda farklı tetkiklerde isteneceğinden dolayı fiyat daha da yükselecektir. Bu nedenle ehliyet almak için gideceğiniz sağlık kurumu ya da kuruluşunu seçmeden önce bütçenize göre hareket etmeniz doğru olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.02.2021

Fahri Trafik Müfettişi Nedir? Keyfi Ceza Yazabilir mi

07.09.2021

Traktör Kasko Değeri Nedir

07.01.2021

En Dayanıklı Otomobil Markaları

09.09.2022

Araç Hararet Yaparsa Nasıl Müdahale Edilmeli