Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? 2022

ABONE OL
Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır - 2022

Ehliyetinizi ilk kez alacak olun ya da eski tip ehliyetinizi yenileyecek olun mutlaka başvuru evrakları içerisinde bulunan sağlık raporunu almanız gerekir. Sağlık raporunu ehliyet yenileme işlemi sırasında alabilmeniz için aşağıdaki yöntemlerden herhangi bir tanesini seçmeniz gerekir.

Ehliyet Raporu Nereden Alınır? 2022

  • Bakanlığa ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri
  • Aile sağlığı merkezleri(sağlık ocakları)
  • Özel hastaneler
  • Özel tıp merkezleri
  • Özel poliklinik
  • Özel muayenehane

Yukarıda da belirtilmiş olduğu gibi ehliyet yenileme için raporunuzu isteğinize bağlı olarak devlet hastanelerinden ya da üniversite hastanelerinden alabilirsiniz.

Sağlık Raporlarında Grup Kavramları Nedir?

2016 yılında ehliyetlerde yapılan değişiklikler yalnızca ehliyet sınıflarını değil aynı zamanda alınacak olan raporlarda da birtakım değişikliğe neden olmuştur.  İki grup şeklinde hazırlanmış olan sağlık raporlarının birinci gurubu M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı ehliyet alacakları kapsamaktadır. Bu sınıflara ait ehliyet alacak olan kişiler her 10 yılda bir sağlık raporunu yenilemek zorundadır. İkinci gurup raporlar ise C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı ehliyet kapsar. Bu sınıfta bulunanların ise her 5 yılda bir ehliyetlerini yenilemeleri gerekir.

Yukarıda belirttiğimiz sağlık raporu guruplarından hangisini alacaksanız başvuracağınız sağlık kurumuna kendiniz karar verebilirsiniz. Muayeneniz esnasında doktorun size vereceği raporda sürücü olabilir ibaresi varsa bu durumda sağlık raporunuz onaylanmış demektir. Eğer hekim sizi daha kapsamlı olarak muayene edilmeniz için uzmana göndermişse bu durumda süreç biraz daha uzun olacaktır.

Hem 1.Grup hem 2. Grup Ehliyet Ne Zaman Değiştirilmeli?

Ehliyetiniz hem A2 hem de C sınıfı ise bu durumda ehliyetinizi yenilediğinizde A2 kısmına 10 yıl C kısmına ise 5 yıl sonra muayene olmanız gerekir. 

Ehliyet Sağlık Raporu

Yukarıda bahsedilmiş olan sağlık kuruluşlarından herhangi bir tanesine gittiğinizde size 25 maddeden oluşan bir form verilecek ve bu formu doldurmanız istenecek. Formu doldururken mutlaka doğru beyanda bulunmanız gerekiyor. Çünkü verdiğiniz beyandaki yükümlülükleri kabul etmiş sayılırsınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.01.2021

Tekerlek Hizalaması Nedir

04.08.2021

Motor Teklemesi Nedir

09.04.2021

Yokuş Yukarı Çıkarken Araba Neden Güç Kaybeder

06.10.2021

Wankel Motor Nedir, Hangi Arabalarda Wankel Motor Bulunur