Ehliyet Yaş Sınırı Yeni Düzenleme ile Değiştirildi

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile toplu ulaşımda kullanılan bazı araçların kullanımında ehliyet yaş sınırı değiştirildi. Düzenleme kapsamında ehliyet almak isteyen kişilere uygulanan ehliyet sınıflarına göre yaş şartı için yeni düzenlemelere gidildi.

Ehliyet almak isteyen kişileri ilgilendiren yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanması ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, detaylı bir açıklama yaptı. Düzenleme ile karayolu taşıma yönetmeliğinde belirtilen bazı gruplarda ehliyet yaş sınırı değiştirildi.

Hususi taşımacılık faaliyeti ile personellerin, diyaliz merkezlerinde tedavi gören hastaların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde destek eğitimi alan engelli bireylerin ve bunların velilerinin taşımasını yapan kişilere B3 ve D3 yetki belgesi verilir. Bu belgeler, kişilere söz konusu taşımacılık faaliyetlerini gerçekleştirebilme imkânı verir. Karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanabilir:

MADDE 1- 8/1/2018 tarihli ve 30295 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 4’üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir:

“Teknik şartlar: Bu Yönetmelik kapsamında kullanılacak taşıtların, geçerli araç muayenesini veya ilgili mevzuatta belirtilen diğer teknik koşullarını,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi ile aynı maddenin dördüncü fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

(c) B3 yetki belgesi: Hususi taşımacılık faaliyetinde bulunarak;

1) Kendi personelinin,

2) Kendi diyaliz merkezlerinde tedavi gören hastaların,

3) Kendi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde destek eğitimi alan engelli bireylerin ve bunların velisinin/vasisinin, taşımasını yapacaklara,”

(c) D3 yetki belgesi: Hususi taşımacılık faaliyetinde bulunarak;

1) Kendi personelinin,

2) Kendi diyaliz merkezlerinde tedavi gören hastaların,

3) Kendi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde destek eğitimi alan engelli bireylerin ve bunların velisinin veya vasisinin taşımasını yapacak kişilere verilir.

Ehliyet sınıflarında yapılan düzenlemelerden haberdar olmak için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Trafik Kazası Sonrası İnsan Psikolojisi Nasıl Olur

17.03.2021

Yeni Ehliyetim Kaç Günde Gelir

15.11.2021

Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

12.08.2020

Stajyer Ehliyetle Araç Nasıl Kullanılır