Ehliyet ve Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girebilirim

ABONE OL
Ehliyet ve Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girebilirim

Yasal olarak araç kullanabilmenin ilk koşulu olan ehliyet için bir sürücü kursuna kaydolmak gerekmektedir. Sürücü kursuna kaydolduktan sonra uygulanan her sınavdan başarılı ile geçildiği takdirde sürücü belgesi almaya hak kazanılır. Başarılı olunması gereken sınavlar, direksiyon sınavı ve teorik sınavdır. Sürücü kurslarında sürücü adaylarına uygulanan 4 teorik, 4 uygulama sınavına girme hakkı bulunmaktadır. Peki, direksiyon sınavından 4 kez kalanlar ne yapacak?

Ehliyet Sınavına Kaç Kez Girebilirim?

Direksiyon sınavına girdikten sonra, “direksiyon sınavına kaç kez girebilirim” diye merak eden pek çok aday olmaktadır.  2022’de sürücü adaylarının 4 teorik, 4 uygulama sınavı olmak üzere 8 kez sınava girme hakkı bulunmaktadır. Aday mazereti olmadan sınava girmediği takdirde, elindeki bir sınava giriş hakkını kullanmış olarak sayılır. Mazeretli bir şekilde sınava girmemenin sonucunda ise giriş hakkı sürücü kursu yönetmeliğine göre değişiklik gösterir.

Mazeretli Olarak Ehliyet Sınavına Girmezsem Ne Olur?

Ehliyet sınavına mazeretli bir şekilde girmeyen sürücü adayları, sürücü kursu yönetmeliğinin belirlediği şartlar adayda mevcut olduğu takdirde sınava girebilir.

  • Sürücü adayı, ciddi bir hastalık geçirdiği için sınava girmediğinde özel veya resmi bir sağlık kuruluşundan alınan sağlık raporunu kurs müdürlüğüne teslim ederek sınava girme hakkını korumuş olur. Bu rapor sınav olan günün akşamına kadar alınmalıdır. Aksi takdirde sınava giriş hakkı kaybedilir.
  • Doğal afetler dolayısıyla birinci dereceden yakınlarından birinin ciddi bir hastalık geçirmesi veya yakınını kaybetmesi sınava giriş hakkının geri kazanılması için geçerli sebeplerdendir.
  • Adayların, ulusal ya da uluslararası bir şekilde Türkiye’yi temsil etme gibi sebepler dolayısıyla sınava girmemeleri durumunda resmi bir kurumdan aldıkları belgeyi kurs müdürlüğüne teslim etmeleri gerekir.

Bu şartlar ile 4 dönemlik sınav hakkı tamamlanan adaylar, yalnızca bir kereye mahsus olarak ilgili mazereti bulunması durumunda sınava girme hakkına sahiptir.

Direksiyon Sınavından 4 Kez Kalanlar Ne Yapacak?

Direksiyon sınavına 4 kez girildiği ve başarılı olunmadığı zaman, adayın sınava girme hakkı bitmiş olur. Bu durumda ehliyet sınavından kalanlar kayıtlı oldukları sürücü kursundan, yeni bir ücret karşılığında telafi eğitimi almanız gerekmektedir.

https://www.surucukurslari.com/ 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.02.2022

Çukurova Sürücü Kursları - Çukurova Ehliyet Kursları

06.07.2022

Rot Başı Neden Kırılır? Rot Başı Koparsa Ne Olur

27.09.2021

Her Sürücünün Bilmesi Gerekenler

07.03.2023

Depremde Hasar Gören Araçlar İçin Nasıl Bir Yol İzlenecek