Ehliyet Süreci Kaç Gün Sürer? 2022

ABONE OL
Ehliyet Süreci Kaç Gün Sürer - 2022

Ehliyet alma süreci sınavlarda gösterilecek olan performansa göre değişebilir. Eğer sürücü adayı ehliyet sınavlarını ilk seferde geçerse bu durumda 2 aya kadar düşebilir. Ortalama olarak konuşacak olursak başarılı bir sürücü ehliyetini maksimum 3 ay içerisinde alacaktır.

2022 Ehliyet Kaç Günde Alınır?

Ehliyet alma süreciyle ilgili bu sorunun sorulmasının en önemli nedeni geçtiğimiz 1,5 yıl içerisinde yaşamış olduğumuz korona sürecidir. Çünkü bazı adaylar sürücü kursuna yazıldıktan sonra sınavların iptal edilmesi ve karantina süreci gibi farklı süreçler yaşamıştır. Doğal olarak 2022 yılında ehliyet alacak olan bir sürücü adayı da ister istemez ne kadar sürebileceğini merak etmektedir.

2022 Ehliyet Alma Süreci Nasıldır?

Ehliyet alma süreci ilk olarak sürücü kursuna yazılmakla başlar. Kayıt işlemi sonrasında 15 günü bulan teorik eğitim dönemine geçilir. Bu eğitimi tamamlanmasının ardından ehliyet sınavı için başvuru yapılır. Buraya kadar geçen süre maksimum olarak 1 ayı bulabilecektir. Ehliyet sınavından başarılı olan kişi sonucunu hemen öğrenebilir ve dolayısıyla direksiyon sınavı için gün almak isteyebilir.

Direksiyon sınavları ehliyet sınavından en erken 2 hafta sonra yapılır. Yani siz sınavı geçtikten sonra 15 gün boyunca direksiyon sınavını beklemeniz gerekiyor. Tabi burada boş durmaktan ziyade direksiyon eğitimlerinizi almanız yerinde olacaktır. Bu eğitimleri bir aile ferdinizden ya da yakın arkadaşınızdan yapabilirsiniz.

 Direksiyon sınavından geçilmesi halinde tekrar bir süreç başlayacaktır. Bu da başarılı olan sürücü adayının dosyasının Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesidir. Yapılan inceleme neticesinde sertifikanın hazırlanması sağlanır. Ortalama olarak konuşursak bu süreç 3 ile 7 gün arasında değişiklik gösterir.

Belgeler hazır edilip gerekli ödemeler yapıldıktan sonra sertifikanın teslim edilmesi için randevu alınması gerekir.  Randevu gün ve saatinde dosyanız ve kimliğinizle gittiğinizde gerekli işlemleriniz yapılır ve ortalama olarak 15 gün içerisinde belgeniz adresinize gönderilir. Bu 15 günlük süreyi belirleyecek olan ise bulunduğunuz şehirdir. Çünkü küçük şehirlerde kalabalık olmayacağından dolayı bu işlemler daha kısa sürer.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.08.2020

Dört Çeker Araç Nedir

27.09.2021

Kaza Anında Hava Yastığı Açılmamasının Hukuki Yönü Nedir

05.06.2020

Rize Sürücü ve Ehliyet Kursları

30.11.2020

İş Makinesi Ehliyeti Nasıl Alınır