Ehliyet Sınavları Hangi Tarihe Ertelendi

ABONE OL
Ehliyet Sınavları Hangi Tarihe Ertelendi

Corona virüsü, Türkiye ve dünyada hızla yayılmaya devam ederken artan ölümler beraberinde önlemleri, sokağa çıkma yasaklarını da getirmeye başladı. Devam eden düzen içerisinde sürekli yapılan sınavlar ise bu süreçten etkilendi. Okulların kapanarak online sisteme geçilmesinin ardından yapılan açıklamada ehliyet sınavlarının da Mart ayının sonuna kadar ertelenmiş olduğu açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“E-Sınavlar ve direksiyon sınavları virüs dolayısıyla mart ayının sonuna kadar ertelenmiştir. Sürücü kursları tarafından verilen teorik eğitimler ve direksiyon eğitimleri de bu süreçte ertelenmiştir. Sürücü kurslarının da dahil olduğu özel eğitim kurumları 16 Mart 2020 Pazartesi gününden, 30 Mart 2020 tarihine kadar tatil edilmiştir.” şeklinde açıklama yapılmıştır.

Nisan ayında ehliyet sınavları yapılacak mı?

Sınavlar, Milli Eğitim Bakanının yapmış olduğu açıklama sonrasında ertelenirken, Nisan ve Mayıs ayları dahil olmak üzere tekrar ne zaman yapılacağı konusunda da şu ana kadar yapılan bir açıklama yok.

Sürücü adayları bu süreçte ehliyetlerini alamamanın üzüntüsünü yaşarken aynı zamanda da ehliyet süreçlerinin uzamış olmasının verdiği stresi de üzerlerinde taşıyorlar. Vaka sayısının her geçen gün artıyor olması ise sürücü kurslarının ne zaman açılacağı konusundaki belirsizliğin devam etmesine neden oluyor.

Surucukursları.com olarak ehliyet sınavlarının açılacağı tarihle ilgili bir açıklama ya da duyuruyu yapılması halinde sizinle anlık olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Ehliyet Sınav tarihimi ne zaman öğrenirim?

Salgın sonrasında her şeyin kontrol altına alınması halinde sınavlarla ilgili duyurular meb.gov.tr’den yapılacak. Aynı zamanda sitemizde de son dakika olarak belirtilecektir. Süreç ne kadar hızlı tamamlanabilirse sürücü kursu sınavlarının da o kadar hızlı bir şekilde yapılacağını düşünüyoruz. 

Sınavların ertelenmesi hak kaybına neden olur mu?

Sürücü adaylarının en çok merak ettiği hususlardan birisi de ertelenen sınavların hak kaybına neden olup olmayacağı konusundadır. Yapılan erteleme işleminin uluslararası bir karar neticesinde alındığını düşünürsek bu noktada ertelemenin herhangi bir hak kaybı oluşturması da söz konusu değildir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.04.2021

Silecek Motoru Nedir

02.08.2021

Modifiye Araç Nedir

06.02.2023

Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih 2023

21.02.2023

Ehliyet Sınavları Ne Zaman Yapılacak